Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Αγρότης Λιανοκλαδίου - Πύρασος Ν.Αγχιάλου 2-1

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην Δ’ Εθνική πραγματοποίησε ο Αγρότης Λιανοκλαδίου μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Πύρασου Νέας Αγχιάλου. Μια νίκη ψυχολογίας μιας και κατάφερε να έρθει μετά από ανατροπή του σκορ.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Λιανοκλαδίου μπήκε νωθρά στο γήπεδο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να "χτυπήσουν το καμπανάκι" με δύο ευκαιρίες στο 13’ και στο 19’ με τους Στεφανή και Φασουράκη αντίστοιχα.
Το μήνυμα δεν ελήφθη απ’ την πλευρά των γηπεδούχων, κάτι που τους έβαλε πίσω στο σκορ στο 28’ . Ο Κίτσος έβγαλε την μπαλιά αριστερά για τον Πετρίδη. Αυτός την σέντρα στην καρδιά της περιοχής για το κεφάλι του Αρσένου, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τον Πύρασο. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον επόπτη για οφσάιντ που, εκ πρώτης όψεως, φάνηκε να υπάρχει.
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Αγρότη, η οποία ωστόσο πέρασε ανεκμετάλλευτη. Ο αρκετά κινητικός Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά για τον Κλειτσάκη στο πίσω δοκάρι, ο οποίος δεν κατάφερε εξ επαφής να πιάσει την κεφαλιά ψαράκι.
Το Λιανοκλάδι πάντως μπήκε αποφασισμένο να ανατρέψει την κατάσταση και το κατάφερε με γκολ απ’ τα αποδυτήρια. Στο 46’ ο Καλύβας έβγαλε σέντρα από αριστερά στο ύψος του πέναλτι για τον ξεχασμένο –απ’ την άμυνα των φιλοξενούμενων- Τόλια. Αυτός, αφού κοντρόλαρε την μπάλα, ισοφάρισε σε 1-1 με ωραίο πλασέ.
Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 60’ οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Καλύβας –αυτή τη φορά από δεξιά- έκλεψε την μπάλα από αμυντικό του Πύρασου και μέσα στην περιοχή έβγαλε σέντρα στο πίσω δοκάρι για τον Χανή, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-1. Δύο σέντρες, δύο ασίστ για τον Καλύβα.
Από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Κολιάκης καθώς με δύο σημαντικές αποκρούσεις κράτησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Αρχικά στο 69’ ο Φασουράκης εκτέλεσε φάουλ έξω απ’ την περιοχή, απέκρουσε με τις γροθιές και στην επαναφορά "έβγαλε" και την κεφαλιά του Αρσένου. Και στην συνέχεια στο 81’ όταν πετάχτηκε στο δεξί γάμα, διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Μπλοτσίκα απ’ τα 35 μέτρα .
Λίγο πριν το τέλος, στο 84’ , ο Αγρότης έχασε μεγάλη ευκαιρία να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Μετά από κόρνερ και αναταραχή στην περιοχή των φιλοξενούμενων η μπάλα έφτασε στον Τζουάννα, ο οποίος έπιασε το συρτό διαγώνιο σουτ, αλλά είδε την μπάλα να περνά λίγο έξω απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι του Στούκα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα της Ν.Αγχιάλου τελείωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες μετά τις αποβολές των Πετρίδη στο 90’ με δεύτερη κίτρινη και του Ρούκα στο 95’ με απευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης.
Σημαντική νίκη λοιπόν για την ομάδα του Μάκη Ζαχαρόπουλου που, μπορεί να άργησε να μπει στο παιχνίδι και να μην απέδωσε θεαματικό ποδόσφαιρο, πήρε ωστόσο τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στους "πράσινους" στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ακόμη πιο σημαντική την κάνει το γεγονός ότι ο Αγρότης Λιανοκλαδίου είχε την ψυχραιμία και την υπομονή, αλλά έδειξε και τον απαιτούμενο χαρακτήρα που χρειάζεται μια ομάδα να γυρίσει από την κόλαση του 0-1 στον παράδεισο του 2-1 και τη νίκη.

ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ (Σ.Ζαχαρόπουλος): Κολιάκης, Τόλιας, Τζουάννας, Μπαγινέτας Η, Κουφιώτης, Κραβαρίτης, Καλύβας, Χανής, Κλειτσάκης (71' Κουτσοβέλης), Σερπάνος (89' Σακελλάρης), Στυλιανός

ΠΥΡΑΣΟΣ Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΥ (Ν.Χατζηκυριακίδης): Στούκας, Σπύρου, Δημούσης (62' Ρούκας), Γκιγκιλασβίλι (62' Μπλοτσίκας), Φραγκουλής (89' Παπανίκος), Στεφανής, Μπασδάνης, Αρσένος, Κίτσος, Πετρίδης, Φασουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: