Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

1ο Διασχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Λαμίας 2008

Ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας το 1ο Ομαδικό Διασχολικό Πρωτάθλημα 2008.
Με εντυπωσιακή συμμετοχή πλέον των τριακοσίων μαθητών με 66 ομάδες της κατηγορίας των Δημοτικών σχολείων , 6 ομάδων κατηγορίας Γυμνασίων και 3 ομάδων κατηγορίας Λυκείων, άρχισε η σκακιστική μας γιορτή.
Τα χαρακτηριστικά της ήταν, η κατάρριψη πανελλήνιου ρεκόρ συμμετοχών σε επαρχιακό σχολικό επίπεδο, η άριστη προετοιμασία και οργάνωση , η καθυστέρηση στην έναρξη του πρώτου γύρου, λόγω τεράστιου όγκου συμμετεχόντων και είδος πρωταθλήματος (ομαδικό) που ήταν άλλωστε αναμενόμενη , αλλά πάνω απ’ όλα η χαρά και ο ενθουσιασμός που διακατείχε αθλητές , γονείς και διοργανωτές, σε τέτοιο βαθμό που το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο σχολικό πρωτάθλημα ατομικό και ομαδικό σε επίπεδο νομού από όπου θα ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής Ν. Φθιώτιδας για το 2009 κατά τάξη.
Οι συντελεστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας ήταν οι μαθητές αθλητές που υπήρξαν πρότυπα αθλητών με μοναδική ευγενική συμπεριφορά και σεβασμό στον αντίπαλο.
Οι Νικητές είναι :
α) όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση , τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην αίθουσα του ΣΟΛ και θα μείνουν αναρτημένα μέχρι το επόμενο σχολικό πρωτάθλημα σε ένδειξη αγάπης στους μέλλοντες πρωταθλητές, τα παιδιά μας.
β) οι γονείς που κατάφεραν να υπερνικήσουν το εμπόδιο του χρόνου και της κούρασης και έφεραν τα παιδιά τους στην σκακιστική οικογένεια
γ) στους διοργανωτές, που επί δύο μήνες εργάζονταν για την διοργάνωση
δ) οι λιγοστοί αλλά πάντα στο πλευρό μας χορηγοί, VIVARTIA , ΙΟΛΗ , ΑΦΟΙ ΚΑΤΣΙΦΑ το τηλεοπτικό κανάλι STAR CHANNEL ο τοπικός τύπος και το ραδιόφωνο.
ε) όλοι οι Δ/ντές και δάσκαλοι των σχολείων της πόλης μας.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον οικοδεσπότη της διοργάνωσης Δ/ντή κ. Αθανάσιο Σιούτα για την αμέριστη σημαντική και ουσιαστική βοήθεια του , τον καλεί δημόσια να αναλάβει ως κύριος συντονιστής και πρόεδρος της ημερίδας που ο ΣΟΛ θα διοργανώσει εντός του 2009 στην Λαμία, με θέμα "ΓΙΑΤΙ ΣΚΑΚΙ"
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον παντοτινό και ακούραστο φίλο του ΣΟΛ, Δ/ντή του αγώνα , δάσκαλου Γιώργου Σαγιά για όλες του τις προσπάθειες για την διάδοση του πνευματικού αυτού αθλήματος στην πόλη μας.
Συγχαρητήρια στα παιδιά των Δημοτικών σχολείων Αγ. Κων/νου Καμένων Βούρλων Καινούργιου που συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού καθώς και στους διαιτητές της ΕΣΟ Ρέρα Δημήτρη και Δόγανο Σούλη που ήρθαν από τον Αγ. Κωνσταντίνο αφιλοκερδώς για να βοηθήσουν στην διοργάνωση.
O ΣΟΛ υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να ενθαρρύνει και να στηρίζει όλες τις προσπάθειες διάδοσης του πνευματικού αθλήματος ΣΚΑΚΙ στην πόλη μας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΙΜ. ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΛΝΤΙΚΟ ΤΟΥΜΠΑ

Πρόεδρος Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ Γενική Γραμματέας Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: