Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Ατρόμητος Σπερχειάδας

Επάνω στην κοιλάδα του Σπερχειού, ανάμεσα στα βουνά Γουλινά και Οξιά, βρίσκεται το γήπεδο που αγωνίζεται ο Ατρόμητος Σπερχειάδας. Ιδρύθηκε το 1952 και το μεγαλύτερο επίτευγμά της είναι η άνοδος στην Δ' Εθνική τη σεζόν 1994-1995. Το 1999 ωστόσο διαλύθηκε "λόγω οικονομικών προβλημάτων κυρίως και γενικά λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης", όπως μας είπε ο δήμαρχος κος Τζιβελέκας Νικόλαος, ο οποίος υπήρξε αθλητής της ομάδας, για να συνεχίσει λέγοντας: "Ως αντιδήμαρχος απ' την 1/1/2003 δημιουργηθήκαν και πάλι αυτά απ' το μηδέν. Η ομάδα ξεκίνησε απ' την κατώτερη κατηγορία και την περσινή σεζόν κατέλαβε την δεύτερη θέση που της απέφερε και την άνοδο στην Α1".
Οι στόχοι είναι υψηλοί. "Το πρωτάθλημα", τονίζει ο δήμαρχος. "Είναι μακρύς όμως ο δρόμος ακόμη. Ανταγωνιστές είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος, οι Λιβανάτες κι η Μακρακώμη. Ο δήμος, μαζί με τους δημότες που αγαπάνε την ομάδα, έχουμε τις δυνατότητες να σταθούμε αξιοπρεπώς στην Δ' Εθνική. Και από πλευράς οικονομικής άποψης και από πλευράς παραγόντων. Και τρώγοντας έρχεται η όρεξη... Αυτός είναι ο στόχος. Μέχρι την Δ' μπορούμε να σταθούμε χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα. Πάντα όμως με αυτοσκοπό να μην παίζουμε κάτω απ' το τραπέζι και να αποδίδουμε καλό θέαμα".
Ο κος Τζιβελέκας μας εξέφρασε και τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος καθώς η αγάπη για τον αθλητισμό, όπως και κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες ορισμένων παραγόντων, είναι οι λόγοι της ανάπτυξης του αθλητισμού στην Φθιώτιδα. "Οραματιζόμαστε τη νεολαία στραμμένη στον αθλητισμό κι όχι στις καφετέριες και στα ναρκωτικά. Ο αθλητισμός έχει φτάσει σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Στην Φθιώτιδα υπάρχουν μεμονωμένες προσπάθειες. Η Πολιτεία ωστόσο δεν χρηματοδοτεί σωματεία. Για την Α1 σου δίνει επιχορήγηση κατά έτος 2.800 ευρώ. Για να σταθεί όμως μια ομάδα αξιοπρεπώς στην κατηγορία και να αποδίδει καλό θέαμα, όχι να κάνει πρωταθλητισμό, χρειάζεται από 50 εώς 100 χιλ. ευρώ. Χρειάζεται να έχουμε και εμείς σαν περιφέρεια διέξοδο. Είτε το θέλουμε είτε όχι σ' αυτήν απέμεινε το φιλότιμο κάποιων παραγόντων για να δίνουν διεξόδους στους νέους της περιοχής. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι φούμαρα".
Για να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο χρειάζεται υποδομές, εγκαταστάσεις και ακαδημίες. Κάτι που φαίνεται να γνωρίζει καλά ο δήμαρχος. "Υπάρχει ακαδημία της ομάδας με 70 άτομα με τον γυμναστή να αμοίβεται απ' τον δήμο, όχι τους γονείς. Το γήπεδο χτίστηκε απ' τον δήμο και ανήκει σ' αυτόν. Ο Ατρόμητος Σπερχειάδας αγωνίζεται σ' αυτό για δεύτερη σεζόν. Οι κερκίδες έγιναν επί δημαρχίας Καλαμάρα το 2002 και οι θέσεις των καθήμενων ανέρχονται στις 400. Όταν έχει κακοκαιρία η ομάδα προπονείται στο διπλανό γήπεδο συνθετικού χλοοτάπητα διαστάσεων 50x27. Κάτω απ' τις κερκίδες υπάρχει κλειστό γυμναστήριο για τους αθλητές, ενώ υπάρχει και κυλικείο. Ταυτόχρονα δημοπρατήσαμε δύο γήπεδα 5x5 που θα βρίσκονται έξω απ' τα δύο δημοτικά σχολεία. Το πρωί θα χρησιμοποιούνται απ' αυτά και το απόγευμα απ' αυτούς που δεν ανήκουν σε κάποια ομάδα και θέλουν να αθληθούν".
Με ανθρώπους που αγαπάνε τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο μπορείς να μιλάς για ώρες. Έχουν πολλά να πουν. Τέτοιος είναι κι ο δήμαρχος Σπερχειάδας κος Τζιβελέκας. Μπορεί να είναι δύσκολο αυτό που επιχειρεί αλλά απ' αυτά που μας είπε καταλαβαίνει κανείς πως ο Ατρόμητος Σπερχειάδας είναι σε καλά χέρια και αργά ή γρήγορα αυτού του είδους οι άνθρωποι δικαιώνονται για τους κόπους τους. Εμείς να ευχηθούμε καλή τύχη στην ομάδα του και να είναι σίγουρος πως ο προπονητής της Λάκης Παπανικολάου, "έχτισε" ένα σύνολο που προσφέρει καλό θέαμα.

Δήμαρχος: Τζιβελέκας Νικόλαος
Πρόεδρος: Χατζής Γεώργιος
Α' Αντιπρόεδρος: Κουτρούμπας Παναγιώτης
Β' Αντιπρόεδρος: Κακαράς Σπύρος
Ταμίας: Κουτρουλός Ηλίας
Γενικός Αρχηγός: Έλληνας Γεώργιος
Μέλη Δ.Σ: Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος, Λάιος Γρηγόριος, Παρλαβάντζας Κωνσταντίνος
Έφορος Ποδοσφαικού Τμήματος: Ντελέζος Δημήτριος
Προπονητής: Παπανικολάου Απόστολος
Γυμναστής: Κουκούλης Σπυρίδων

Τερματοφύλακες
Δερνίκας Ευθύμιος, Κοκονδύνης Σπυρίδων, Καραγιάννης Δημήτριος

Αμυντικοί
Νέλλας Βασίλειος, Σπανός Γρηγόριος, Κανέλλος Κωνσταντίνος, Παπαθανάσης Κωνσταντίνος, Ζησόπουλος Χρήστος, Γεροκώστας Θωμάς, Παπαϊωάννου Χρήστος, Χριστόπουλος Γεώργιος, Σαϊνης Γεώργιος, Μπουσάη Μεντί, Κωστούλας Παναγιώτης, Χαμπίπης Μάριος

Μέσοι
Παπαϊωάννου Ιωάννης, Βέλλιος Παναγιώτης, Επίσκοπος Ανδρέας, Βέλλιος Χρήστος, Αδάμ Ελευθέριος, Πόρρος Παναγιώτης, Ψυχογιός Αλέξανδρος, Χοσενί Χεσμάτ, Παπανάγνος Παναγιώτης

Επιθετικοί
Λέντας Νικόλαος, Μπούσιος Κωνσταντίνος, Μασιάλας Αθανάσιος, Φωτόπουλος Ιωάννης, Παπασάρας Ανδρέας, Χαμπίπης Παναγιώτης

(το αφιέρωμα δημοσιεύεται και στο 37.2 Δεκεμβρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: