Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Στο Ρότερνταμ με τον Γ.Σ. Λαμίας

Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή του Γυμναστικού, μπορεί να προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ,όμως το πειρατικό της ομάδας έχει πιάσει κιόλας "λιμάνι". Στο 2ο μεγαλύτερο του κόσμου για να ακριβολογούμε, μετά την Σαγκάη. Στο εξελιγμένο και υψηλής αισθητικής σε design Ρότερνταμ,η Λαμία καλείτε να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους οκτώ της Ευρώπης.

Στα σενάρια! Ο Γυμναστικός ταξίδεψε εδώ έχοντας Νο1 στόχο να προσπαθήσει να κερδίσει τον αγώνα, με την προϋπόθεση να πραγματοποιήσει καλύτερη εμφάνιση από εκείνη του πρώτου παιχνιδιού. Νίκη με οποιοδήποτε σκορ σημαίνει φυσικά πρόκριση. Η υπόθεση μπορεί να τελειώσει όμως και νωρίτερα πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Σε περίπτωση που η ομάδα του Ανδρεόπουλου μπορέσει να κατακτήσει δύο σετ κατά την διάρκεια του αγώνα, τότε αυτομάτως κερδίζει το εισιτήριο για τα προημιτελικά ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Σε ενδεχόμενο ήττας με 3-1, θα παιχτεί το χρυσό σετ των 15 πόντων. Η ομάδα θα αποκλειστεί από την συνέχεια μόνον αν ηττηθεί με σκορ 3-0,κάτι που φυσικά απευχόμαστε.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος αν είναι προσεκτικός,υπομονετικός δεν φοβηθεί την έδρα και παραμείνει ψύχραιμος καθόλη την διάρκεια του αγώνα, μπορεί να πάρει εκείνος την πρόκριση στους οκτώ, αρκεί να κοιτάξει την Νεσελάντε στα μάτια. Με σωστή αγωνιστική συμπεριφορά, στο "Τοπ Σπορτ Σέντρουμ" του Ρότερνταμ μπορεί να πετύχει τον στόχο του. Άλλωστε η ομάδα του Ανδρεόπουλου τον τελευταίο καιρό,τόσο στο Ευρωπαικό Κύπελλο Συνομοσπονδιών, μετά και την πρόκριση επί της Γερμανικής Μπερλίν 2ης ομάδας στην Μπουντεσλίγκα, όσο και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, έπειτα από την καθαρή νίκη στην Μίκρα απέναντι στην καλύτερη ελληνική ομάδα της τελευταίας δεκαετίας, που αποτελεί και μια από τις κορυφαίες της Ευρώπης τον Ηρακλή, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιοδήποτε γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο "Χαλκιοπούλειο" στο πρώτο παιχνίδι με τους Ολλανδούς κατάφερε να σταματήσει το σερί των 10 συνεχόμενων νικών της Ορτέκ, που είχε να χάσει από την 25η Οκτωβρίου. Τότε είχε γνωρίσει την ήττα από την Ντοκ Σταπ Όριον για το Ολλανδικό πρωτάθλημα και μάλιστα στο τάι μπρέικ. Όσοι παρακολουθούσαν την ομάδα ήξεραν τις δυνατότητες που διαθέτει, το μόνο που έμενε ήταν να έρθουν και τα αποτελέσματα. Απόδειξη το ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο, είναι οι τέσσερις σερί νίκες που έχει πετύχει στα τελευταία της παιχνίδια. Μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες έχει ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος που ξέρει πως να διαχειριστεί τους αγώνες αλλά κυρίως διαθέτει το μοναδικό χάρισμα, να διώχνει το άγχος από τους παίκτες του και στην συνέχεια οι ίδιοι να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στο γήπεδο, έχοντας υπομονή και ψυχραιμία στα δύσκολα σημεία.

Το κλίμα που υπάρχει εδώ στην Ολλανδία είναι Ωκεάνιο που σημαίνει ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Η θερμοκρασία πάντως αυτές τις ημέρες κυμαίνεται από 1 έως 4 βαθμούς την ημέρα, την νύχτα πέφτει περισσότερο. Εκτός από τουλίπες, γαλακτοκομικά και το περίφημο γκούντα, οι Κάτω Χώρες εξάγουν και αθλητές υψηλού επιπέδου σε όλα τα αθλήματα. Όπως στο ποδόσφαιρο, το ίδιο συμβαίνει και με το βόλεϊ.

Όσο και να ψάξαμε στο ρόστερ της πρώτης ομάδας της βαθμολογίας του Ολλανδικού Πρωταθλήματος, Όρτεκ Νεσελάντε δεν βρήκαμε κάποιο ξένο αθλητή. Αποτελείτε 100% από Ολλανδούς. Το μειονέκτημα όμως που διακρίνεται στο πρωτάθλημα των Κάτω Χωρών, είναι ότι από τα ρόστερ των ομάδων, λείπουν τα μεγάλα ονόματα Ολλανδών παικτών που μπορούν να κάνουν την διαφορά, εφόσον οι ίδιοι προτίμησαν να βγάλουν το ψωμί τους στην ξενιτιά, σε πρωταθλήματα άλλων χωρών, κερδίζοντας περισσότερα χρήματα. Το μεγάλο πλεονέκτημα της Νεσελάντε είναι τα σωματικά προσόντα των παικτών της και αναφερόμαστε στο ύψος. Η Ορτέκ έχει μέσο όρο ύψους 1.98. Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Γυμναστικός στο φιλέ την περασμένη Τετάρτη.

Άλλωστε οι Ολλανδοί είναι ο ψηλότερος λαός του κόσμου, με μ.ο για τους άντρες 1.83 και για τις γυναίκες το 1.77. Το γιατί, παραμένει ακόμη άγνωστο. Από εκεί και πέρα είναι γνωστό ότι, το ταλέντο τους μπορεί να ξεδιπλωθεί μέσα από υψηλής ταχύτητας και τεχνικής τρόπο παιχνιδιού, που μας έδειξαν στο 1ο παιχνίδι. Ο γρήγορος ρυθμός τους ήταν μία ακόμη δυσκολία που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα του Ανδρεόπουλου απέναντι στους κυριολεκτικά ιπτάμενους Ολλανδούς. Μην ξεχνάμε πως αναφερόμαστε σε μία παραδοσιακή Ευρωπαική δύναμη στον χώρο του βόλεϊ, όπου οι Ολλανδοί από παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του.

Η Νεσελάντε, αρέσκεται σ' ένα επιθετικό τρόπο παιχνιδιού και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη σ'αυτό, πόσο μάλλον μέσα στην έδρα της.Θέλει να επιβάλει τον δικό της γρήγορο ρυθμό, παρασύροντας και τρομάζοντας τον αντίπαλο. Είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί. Η εμπειρία αποτελεί το στοιχείο εκείνο, που υπερτερεί η ομάδα της Λαμίας κάτι που διαπιστώθηκε στο πρώτο παιχνίδι, στα τελειώματα των τριών τελευταίων σετ. Η ωριμότητα που διαθέτουν οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στο παιχνίδι τους, την οποία έχουν αποκομίσει μέσα από υψηλό διασυλλογικό επίπεδο όσο και από την συμμετοχή τους σε αγώνες με τις Εθνικές ομάδες των Χωρών τους, είναι μεγάλη και παίζει καθοριστικό ρόλο σε καταστάσεις πίεσης σε τέτοιο επίπεδο, εν' αντιθέση με τους Ολλανδούς που μπορούν να βραχυκυκλώσουν. Χαρακτηριστικός είναι ο μ.ο ηλικίας των παικτών της Ορτέκ που δεν ξεπερνά τα 23 χρόνια.

Το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα της Λαμίας δείχνει να είναι ότι καλύτερο υπήρξε ποτέ σε ποιότητα. Διαθέτει παίκτες με ικανότητα,εμπειρία,αθλητές μονάδες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Η ομοιογένεια και κυρίως το πολύ καλό φιλικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των παικτών,είναι στοιχεία που διακρίνονται εύκολα δια γυμνού οφθαλμού τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια. Το πρόγραμμα της Αποστολής: Αρκετή ξεκούραση, καλό φαγητό, απογευματινή προπόνηση και ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού του αντιπάλου με βίντεο είναι αρκετά για την 1η ημέρα.

από sportreport

Δεν υπάρχουν σχόλια: