Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Δαμάστα - Νίκη Μακρακώμης 2-3

"Το παιχνίδι με τα αξιοπερίεργα" θα ήταν ο τίτλος που θα έβαζε κάποιος στο ματς που έγινε στη Δαμάστα, όπου η τοπική ομάδα αντιμετώπισε τη Νίκη Μακρακώμης. Καταρχάς αξιοπερίεργο είναι πως οι γηπεδούχοι βρήκαν τη δύναμη και το ψυχολογικό σθένος ώστε να μην καταρρεύσουν μετά την αποβολή του Κώστα Χαϊδή μόλις στο 5'. Αξιοπερίεργο είναι πως η ομάδα της Μακρακώμης κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι χωρίς μεγάλες φάσεις. Το πιο αξιοπερίεργο όμως είναι το τι είδε ο διαιτητής κ.Ξηρομερίτης στο 85' και καταλόγισε τεχνική ποινή, φάση απ' την οποία οι φιλοξενούμενοι πήραν το ματς. Ας τα πάρουμε ωστόσο με τη σειρά.
Στο 3' ο Κώστας Χαϊδής αντίκρισε την αυστηρή, πρώτη, κίτρινη κάρτα του κ.Ξηρομερίτη για διαμαρτυρία. 2 λεπτά αργότερα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα, για το οποίο θα μπορούσε κάλιστα να αντικρίσει και την απευθείας κόκκινη.
Η αποβολή όχι μόνο δεν πτόησε τους γηπεδούχους αλλά τους πείσμωσε κιόλας. Στο 8' κέρδισαν φάουλ λίγο έξω απ' την περιοχή το οποίο εκτέλεσε με ωραίο τρόπο ο Χρήστος Χαϊδής, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπρώνη.
Αντί το γκολ να ξυπνήσει τους φιλοξενούμενους τους άγχωσε και μέχρι να βρουν τα πατήματά τους στο 27' δέχτηκαν κι άλλο τέρμα. Ο Χριστοδούλου έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από πλάγιο, γύρισε την μπάλα προς το πέναλτι από θέση μέσα αριστερά κι ο Μπρώνης στην προσπάθειά του να μπλοκάρει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Η ομάδα της Δαμάστας μετά και το δεύτερο τέρμα έκλεισε όλους τους διαδρόμους με το 4-3-1-1 του Γιώργου Ντζίνη. Στον αντίποδα ο Ηλίας Μπακούμης έβλεπε τους παίκτες του να μην κάνουν πράξη τα λόγια του πριν την έναρξη του παιχνιδιού, όταν τους ζήτησε ηρεμία, αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό.
Έτσι κύλησε το πρώτο μέρος μέχρι το τέλος του, με την Δαμάστα να ελέγχει πλήρως το ρυθμό και την ομάδα της Μακρακώμης να μην μπορεί να δημιουργήσει ίχνος καλής φάσης. Χαρακτηριστικό του οι πολλοί τραυματισμοί που δικαιολόγησαν τα 3 λεπτά καθυστερήσεων.
Το σκηνικό με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε με τη Νίκη να θέλει να εξαπολύσει την αντεπίθεση για την ανατροπή και τη Δαμάστα να περιμένει ώστε να να μπορέσει να χτυπήσει με την ταχύτητα του Ρουμελιώτη, ο οποίος μετά την αποβολή παρέμεινε μόνος στην κορυφή ανάμεσα στους αμυντικούς των φιλοξενουμένων.
Η Δαμάστα είχε κάποιες καλές φάσεις όπως κι η Μακρακώμη αλλά όλα έδειχναν πως η ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας θα έχανε πολύτιμους βαθμούς. Στο 76' οι "κόκκινοι" κέρδισαν φάουλ λίγο έγω απ' την περιοχή, σε θέση καρμπόν απ' όπου προήλθε το πρώτο τέρμα της Δαμάστας. Ο Ψυχογιός το εκτέλεσε έξυπνα, με ένα συρτό σουτ που "τρύπησε" το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Γραβάνη για το 2-1.
Η Νίκη ανέβασε στροφές στην ύστατη προσπάθεια να σώσει ό,τι μπορούσε από ένα παιχνίδι που έδειχνε χαμένο και δικαιώθηκε. Στο 81' ο Ντούλας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά κι ο Ζάρρας έπιασε την ωραία γυριστή κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων και την ψυχολογία των συμπαικτών του στα ουράνια.
Και φτάνουμε στο 85' όπου ο διαιτητής του αγώνα κ.Ξηρομερίτης καταλόγισε τεχνική ποινή (!) για εκτός φάσης παράβαση που δεν αντιλήφθηκε κανείς κι ενώ η μπάλα παιζόταν σε απόσταση 40μ. Η μπάλα στήθηκε και πάλι στη γραμμή της περιοχής της Δαμάστας. Το φάουλ εκτελέστηκε με πάσα για τον Ψυχογιό ο οποίος και πάλι με συρτό σουτ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 2-3, κάνοντας τα προσωπικά του τέρματα δύο. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον κ.Ξηρομερίτη για την φάση, μιας και ουδείς κατάλαβε τι σφύριξε καθώς η μπάλα παιζόταν αλλού. Μια φάση που ούτε καν οι τηλεοπτικές κάμερες δεν μπόρεσαν να πιάσουν.
Παρόλο που στο δεύτερο ημίχρονο οι καθυστερήσεις ήταν περισσότερες απ' το πρώτο, ο διαιτητής κράτησε -προς έκπληξη όλων- μόνο 2' καθυστερήσεις κλείνοντας μ' αυτό τον τρόπο μια κακή διαιτησία από μέρους του. Μια διαιτησία που εκνεύρισε τους φιλάθλους που παρακολουθούσαν το παιχνίδι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι κι ο διαιτητής έφυγαν μετά από παρέμβαση δύο αστυνομικών, οι οποίοι και βοήθησαν στο να κατευναστούν τα πνεύματα.
Βλέποντας την όλη εξέλιξη του παιχνιδιού το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ίσως να ήταν η ισοπαλία, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Στο συγκεκριμένο άθλημα δεν νικά πάντα ο καλύτερος και η ομάδα της Μακρακώμης σίγουρα δεν ήταν καλύτερη ακόμη και με παίκτη περισσότερο. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν ψυχωμένα αποδεικνύοντας για μια ακόμη αγωνιστική πως η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκονται μόνο έκπληξη δεν είναι. Όσο για τους φιλοξενούμενους σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι αυτό το πέτυχαν και μάλιστα για μια ακόμη αγωνιστική ανατρέποντας το σκορ, γεγονός για το οποίο τους αξίζουν συγχαρητήρια.

ΔΑΜΑΣΤΑ (Γ.Ντζίνης): Γραβάνης, Ρουμελιώτης Β, Παρδάλης (63' Τσίκας), Χαϊδής Κ, Σπαθούλας Δ, Μυλωνάς, Χριστοδούλου, Σπαθούλας Αθ, Ρουμελιώτης Κ. (79' Σπαθούλας Π.), Χαϊδής Χ, Τσακλίδης
ΝΙΚΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ (Η.Μπακούμης): Μπρώνης, Μασιάλας, Κωστούλας, Τσαμαδιάς, Ζάρρας, Μπέσσας, Κουτσούμπας (60' Σκαρλάτος), Θεοδοσόπουλος (46' Παπαδήμος), Ψυχογιός, Αλεξίου, Ντούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: