Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Α.Κούγιας: "Πρέπει όλοι να αποκτήσουμε ένα κώδικα εμπιστοσύνης μεταξύ μας"

Ενωτικός παρουσιάστηκε ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξή του στον συνάδελφο Κώστα Αποστολόπουλο, η οποία και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Λαμιακός Τύπος". Ο κ. Κούγιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίλυση των περισσότερων θεμάτων που απασχολούσαν την ομάδα, μιλώντας παράλληλα για το νέο προπονητή, τους μεταγραφικούς στόχους, τον Φ. Λαμπρογεώργο, τα διοικητικο-οικονομικά πεπραγμένα, τον Νίκο Τσακτάνη, αλλά και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, ζητώντας ουσιαστικά, μόνο την παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο! Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:

Για τους μεταγραφικούς στόχους:
"Αν καταφέρουμε να νοικοκυρευτούμε μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος και κάνουμε τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε, που δεν θα είναι μονο για το παρόν, θα είναι μεταγραφές προοπτικής, έχουμε εντοπίσει τους στόχους, είναι νέα παιδιά, έχουμε συμφωνήσει μαζί τους. Προέρχονται από ομάδες της βόρειας Ελλάδας και νομίζω ότι στο τέλος του μήνα θα έχουμε 25 παίκτες καλούς με πολύ μικρή ηλικία, έναν προπονητή που θα τους έχει μάθει για να μπορούμε έτσι και με τη βοήθεια του κόσμου, να πάμε μέχρι το καλοκαίρι κι εκεί ανάλογα με τη βοήθεια της πόλης και με την επεξεργασία του υλικού, θα έχει γίνει πλέον μια σωστή ομάδα και με πολύ καλές προοπτικές για το επόμενο πρωτάθλημα..."

Για τον Γιώργο Μαραντά:
"Έχω εμπιστοσύνη στο νέο προπονητή. Στη Φιλιππιάδα μού άρεσε ότι ψάχτηκε, άλλαξε θέσεις στους παίκτες, δεν ήταν ενας ακίνητος προπονητής στο πάγκο. Μαζί του έχουμε συζητήσει, έχουμε εντοπίσει τους μεταγραφικούς στόχους, έχουμε συζητήσει και με τους παίκτες και είναι βέβαιο ότι αυτά τουλάχιστον τα 5 παιδιά θα έρθουν στη Λαμία. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε τρεις κοινοτικούς, τον Πιρόνκοφ και τους βορειοηπειρώτες Κιοσέ, Καπουράνη, αλλά εγώ προτιμώ γενικά τους Έλληνες..."

Για τον Φάνη Λαμπρογεώργο:
"Υπάρχει το θέμα με τον Λαμπρογεώργο. Είναι βέβαιο ότι πρέπει να λύσει το συμβόλαιό του, όχι για κανέναν άλλο λόγο, γιατί αυτό ήταν η συμφωνία, ότι είχε προκύψει το γνωστό πρόβλημα με τον ίδιο προ δύο μηνών. Είχε πει να τον αφήσουμε να παίξει μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι ένα πάρα πολύ ακριβό συμβόλαιο. Ήδη ο Λαμπρογεώργος από τα 55.000 της συμφωνίας έχει εισπράξει τα 27.000 ευρώ, παρ’ όλο που δεν έχει τελειώσει ακόμα ο α΄ γύρος. Δηλαδή έχει παίξει περίπου 7 παιχνίδια για τα οποία έχει πάρει πολλά χρήματα. Αν δεν λύσει το συμβόλαιό του υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να το λύσει! Δεν θέλουμε να έχουμε αντιδικίες, προτιμώ να γίνει ό,τι έγινε και με τα άλλα παιδιά που τα έλυσαν πρόσφατα..."

Για τις οικονομικές εκκρεμότητες προς παλιούς παίκτες:
"Οι παλιοί παίκτες, έχουν υπογράψει εξοφλητικές συμφωνίες, όλοι εκτός από τον Χρήστου, έχουν υπογραφεί συμφωνίες με τους ξένους παίκτες που εκπροσωπεί ο κ. Λίβας. Πήραν χρήματα και υπάρχουν δυο δόσεις μέχρι το καλοκαίρι. Επίσης έχει πάρει 10.000 ευρώ ο κ. Σημαιοφορίδης, έναντι των 30.000 ευρώ που διεκδικούν οι ποδοσφαιριστές του κι έχει κι αυτός δυο δόσεις μέχρι το καλοκαίρι. Αυτά είναι οι μόνες εκκρεμότητες με παλιούς παίκτες. Άρα η ομάδα δεν κινδυνεύει με έξωση από το πρωτάθλημα.
Αν ρυθμιστεί και το θέμα με την εφορία για το οποίο ήδη συνεργάζεται ο νέος λογιστής μας κ. Μιχαήλ με τον προηγούμενο, τότε θα μπορέσουμε να σφραγίσουμε εισιτήρια για το παιχνίδι με την Αλεξανδρούπολη. Έχω τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα λήξει ίσως και σήμερα..."

Για την κοινωνία της Λαμίας:
"Χρειάζεται να βοηθήσει η τοπική κοινωνία, γιατί δεν είναι δυνατόν ο Εθνικός Φιλιππιάδας να έχει έσοδα 150.000 ευρώ από πινακίδες, όπως μου είπε ο δήμαρχος της πόλης κι εμείς να έχουμε μόνο 7 πινακίδες στο ΔΑΚΛ. Ελπίζω ότι θα ανταποκριθούν. Εγώ είμαι κοντά, την πρωτοβουλία την έχουν οι συνεργάτες μου κι ελπίζω να κινητοποιηθεί η κοινωνία.
Διευκόλυνε ο κ. Τσαδήμας με κάποια χρήματα που έδωσε και πληρώθηκαν κάποιοι παίκτες, αλλά εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε τον άνθρωπο έτσι. Πρέπει να πάρει τα χρήματά του πίσω. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να έρθουν πινακίδες στο γήπεδο, να κινηθούν τα διαρκείας και σε συνδυασμό με τη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να υπάρξει επιτέλους η ομάδα της Λαμίας χωρίς κακό παρελθόν, δεν θα χρωστάει δηλαδή, και θα έχει μέλλον με τους ποδοσφαιριστές και με μια σταθερή διοίκηση..."

Για τη διοίκηση της ΠΑΕ:
"Για το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ είναι βέβαιο ότι θα κάνουμε μια έκτακτη γενική συνέλευση αν ρυθμίσουμε τα χρέη για να φύγουν από τη μέση τα τρία μέλη της διοίκησης Λιόλιου (Λιόλιος, Μουστάκας, Αναστασίου). Βέβαια θα πρέπει να μείνει κάποιος από αυτούς, γιατί αν παραιτηθούν και τα τρία μελη, τα υπόλοιπα δύο (Ντερσαρκισιάν, Σπανοπούλου) δεν συγκροτούν διοίκηση και την ίδια στιγμή διαλύεται η εταιρεία.
Είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουμε και αυτή τη διοίκηση μέχρι το τέλος του χρόνου αλλά εγώ το τονίζω, μετοχές στα χέρια μου ώστε να γίνω εγώ υπόλογος απέναντι στον οποιονδήποτε, μέχρι το τέλος της χρονιάς αποκλείεται να πάρω. Αν δεν ρυθμιστεί και η πιο μικρή λεπτομέρεια όσον αφορά παλιές οφειλές, εγώ μετοχές δεν παίρνω γιατί δεν έχω καμία διάθεση να εμφανιστούν κάποιοι πονηροί…"

Για τον Νίκο Τσακτάνη:
"...Ο κ. Τσακτάνης είναι πάνω απ’ όλα συγγενής μου. Είναι κουμπάρος μου. Εγώ θέλω να είναι. Ο ίδιος είναι στρατιώτης σ’ αυτή την προσπάθεια. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις ανθρώπους που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο ξαφνικά να το αγαπήσουν. Προσωπικά έφυγα από τη Θεσσαλονίκη για να έρθω στη Φιλιππιάδα να δω την ομάδα και στη συνέχεια θα μεταβώ στη Δράμα για μια σημαντική δίκη. Ο κ. Τσακτάνης δεν μπορεί να αγαπήσει το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 45 χρόνων.
Είναι βέβαιο ότι άλλη προσπάθεια περιμένω από τον κ. Τσακτάνη να κάνει και είμαι βέβαιος ότι θα την κάνει, σαν εκλεκτό μέλος της Λαμιώτικης κοινωνίας, μπορεί να κινητοποιήσει κάποιους ανθρώπους να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα. Άλλωστε δεν μπορείς να του βρεις κάποιο ψεγάδι. Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να συγκεντρώσει τους άλλους που ήταν στην αρχή μαζί μας. Κι εξακολουθεί να είναι κοντά μας...".

Για την επικοινωνιακή πολιτική της ομάδας:
"...Από δω και πέρα και μέχρι το καλοκαίρι διαφορετική θα είναι η επικοινωνιακή πολιτική. Θα κοιτάξουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο. Και στα ΜΜΕ θα κάνουμε καταχωρήσεις. Θεωρώ αδιανόητο στη Λαμία, ο βασιλιάς των σπορ, το ποδόσφαιρο, να υστερεί του βόλεϊ και μέχρι πρότινος του μπάσκετ που διαλύθηκε πρόσφατα.
Είναι θέμα χρόνου να πάρει τη θέση του και στη Λαμία το ποδόσφαιρο. Παρατηρώ ότι από τα τοπικά ΜΜΕ υπάρχει η εύκολη κριτική στις δύσκολες στιγμές. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται στις δύσκολες στιγμές. Θέλει προσπάθεια, θέλει συμπαράσταση. Είναι αλλιώς να παίζεις με 3000 φιλάθλους στο γήπεδό σου κι αλλιώς με 150 άτομα. Και πρέπει να γίνει αυτό. Άλλωστε μέχρι δωρεάν είσοδο είχαμε πριν 15 ημέρες κι ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε. Αν δεν θέλουν να έχουν ομάδα θα αποδειχθεί μέχρι το καλοκαίρι. Αν μέχρι τότε δεν επιστρέψει στο γήπεδο ή δεν συμπαρασταθεί σ’ αυτή την προσπάθεια, είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει μέλλον.
Εγώ άλλη νοοτροπία έχω: Μ’ αρέσει να απολαμβάνω την ομάδα μου σ’ ένα γεμάτο γήπεδο, μαζί να στεναχωριόμαστε, μαζί να γελάμε και μετά να χαιρόμαστε πολύ περισσότερο όταν η ομάδα θα έχει πρωταγωνιστικούς ρόλους. Χρειάζεται αυτά τα παιδιά να τα δέσουμε με την πόλη και να καταλάβουν και οι ίδιοι ότι παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα...".

Για το πάθος του, το ποδόσφαιρο:
"...Το σημαντικό είναι να συνθέτεις, όχι να γκρεμίζεις. Και προσωπικά στεναχωριέμαι γιατί κάποιοι δεν κατάλαβαν την ανιδιοτέλειά μου. Τώρα μαθαίνω ότι κάποιοι διαδίδουν στα διάφορα στέκια της πόλης, ότι ήρθα στη Λαμία για να γίνω πολιτικός, για να κάνω ξενοδοχείο, ή γιατί μ’ ενδιαφέρει το στοίχημα... Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν κι άνθρωποι που έχουν πάθη. Εγώ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο μόνο και μόνο για να έχω ψυχική ισορροπία. Μ’ αρέσει το ποδόσφαιρο. Καμαρώνω αυτά τα μικρά παιδιά που κάθε μέρα γίνονται καλύτερα και θα την καμαρώσω ακόμη περισσότερο την ομάδα αυτή αν γίνει πραγματική ομάδα.
Όλα τα παιδιά έχουν 4ετή και 5ετή συμβόλαια, μ’ εξαίρεση τους Βιτζέκα, Μαϊστρέλλη. Είναι γεγονός ότι εκτός από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, δεν ξαναείδαμε τον κόσμο της πόλης στο γήπεδο. Ούτε στις μεγάλες μας νίκες κι εμφανίσεις με την Καλαμάτα και τον Πανσερραϊκό. Δεν υπάρχει τουλάχιστον αυτή η συμπαράσταση από τον κόσμο. Εγώ έκανα προσπάθεια να βελτιώσω το γήπεδο, έβαλα καθίσματα, αν παραμείνω στο τέλος μπορεί να το σκεπάσω κι όλας και θα το κάνουμε τόσο ωραίο όσο έχουμε πει.
Είναι θέμα ποδοσφαιρικής κουλτούρας. Είμαι βέβαιος όμως ότι μια Φθιώτιδα των 250.000 κατοίκων και με μια Λαμία των 100.000 είναι αδιανόητο να μην μπορεί να μαζέψει 3000 στο γήπεδο. Αν ο κόσμος έρθει στο γήπεδο και στη Β’ Εθνική θα πάει η ομάδα και αργότερα μπορεί να χτυπάει κι άλλους στόχους. Αλλά πρέπει όλοι να αποκτήσουμε ένα κώδικα εμπιστοσύνης μεταξύ μας...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: