Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Προμηθέας - Ράχες 0-0

Τα μοίρασαν όλα Προμηθέας και Ράχες στο μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής για τον 2ο όμιλο της Α' κατηγορίας του τοπικού μας πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να πάρουν το παιχνίδι αλλά λίγο η επιπολαιότητα, λίγο η ατυχία στην τελική προσπάθεια δεν τους το επέτρεψε. Έτσι οι λιγοστοί θεατές που έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Στυλίδας δεν χάρηκαν την επιτυχία κάποιου τέρματος, μα έμειναν με την πίκρα αυτού του στείρου 0-0.
Στο 20' η ομάδα των Ραχών θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ όταν ο Μουστάκας εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της μεγάλης περιοχής του Προμηθέα. Ο Λαϊνας έπιασε την γυριστή κεφαλιά αλλά είδε την μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να καταλήγει άουτ.
Στο 45' οι γηπεδούχοι απάντησαν στις καλές ευκαιρίες. Ο Λιανός έδωσε κεφαλιά πάσα στον Στόκα. Αυτός μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ωραία τον Σουλόπουλο, αλλά λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή απέκρουσε αμυντικός των φιλοξενούμενων.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Προμηθέας έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία. Ο Φαλάρας έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα για τον Στόκα αλλά το πλασέ -απ' το ύψος του πέναλτι- πέρασε δίπλα απ' το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων, καταλήγοντας βασανιστικά άουτ. Όλα αυτά στο 48'.
Έξι λεπτά αργότερα -στο 54'- ο Σουλόπουλος έκανε την απόκρουση του αγώνα, αν όχι της αγωνιστικής. Ο Μίχας έκανε το δυνατό σουτ από διαγώνια δεξιά στην μεγάλη περιοχή κι ο τερματοφύλακας των Ραχών απέκρουσε με το πόδι ενστικτωδώς για να σώσει την ομάδα του απ' το 1-0.
Στο 64' ο Προμηθέας απάντησε στα δοκάρια. Ο Φαλάρας έφυγε από αριστερά στην αντεπίθεση. Γύρισε την μπάλα στο πέναλτι για τον Βαρυπάτη ο οποίος έπιασε στην κίνηση έναν κεραυνό που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουλόπουλου.
Οι Ράχες φωνάζουν για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 76'. Ο Μουστάκας μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πέρασε την μπάλα απ' τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων -Λαμπαδάρη- ο οποίος φάνηκε να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής Ξαρχάς ωστόσο του έκανε χαρακτηριστικά νόημα να σηκωθεί.
Μετά από αυτό ο ρυθμός έπεσε με τις ομάδες να εκνευρίζονται αναίτια και να επιδίδονται σε σκληρά μαρκαρίσματα. Αυτός ήταν κι ο λόγος που ο διαιτητής σφύριξε την λήξη με το πέρας 2 λεπτών στις καθυστερήσεις.
Με την ισοπαλία δεν χάθηκε τίποτα για τις δύο ομάδες όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο. Απλά τους άφησε λίγο πίσω στο κυνήγι της κορυφής πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Άλλωστε είναι νωρίς ακόμη να προδικάσει κάποιος το οτιδήποτε γιατί πολύ απλά πριν τα Χριστούγεννα δεν πήρε ποτέ κανείς πρωτάθλημα.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον χαμό της γυναίκας του Δημάρχου Ραχών, κ.Κορμάζου. Γι' αυτό τον λόγο οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν φέροντας μαύρα περιβραχιόνια.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ν.Μίτροβιτς-Ν.Αποστόλου): Λαμπαδάρης, Τσιλίκας, Κουφιώτης Α, Χουλιάρας, Καραβασίλης, Γκέκα Ν. (73' Κουφιώτης Σ.), Λιανός (78' Πίρκο), Βαρυπάτης, Μίχας, Φαλάρας, Στόκας (80' Μπουραζάς)
ΡΑΧΕΣ (Δ.Τσιγκόπουλος): Σουλόπουλος, Δημητρίου, Κολγκέκα, Χριστόπουλος, Εγγλέζος, Πολυμέρου, Λαϊνας, Βλαχονικολόπουλος (80' Μέρμηγκας), Μουστάκας Χ, Σόρκος (46' Καραγεώργος), Μουστάκας Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: