Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Εθνικός Κομποτάδων - Ακαδημία 5-3

Κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με τα πολλά γκολ που είδαν οι φίλαθλοι στο γήπεδο των Κομποτάδων. Ωστόσο αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος που επιφύλασσε πολλές παγίδες, καθώς από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος ποδοσφαιριστής. Ο βούρκος από λάσπη ήταν η αιτία να μην μπουν δυνατά οι ομάδες στο παιχνίδι και είναι αξιοσημείωτο πως στην πρώτη καλή στιγμή ήρθε και το γκολ.
Ο Μουσίτσας έστησε την μπάλα έξω απ' την περιοχή και από δεξιά για να εκτελέσει φάουλ. Με ωραίο τρόπο έστειλε την "στρογγυλή θεά" στην δεξιά γωνία του Φωτόπουλου για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του στο 31'.
Στην επόμενη καλή φάση ήρθε η ισοφάριση στο 39'. Ο Μαντές εκτέλεσε φάουλ ανάμεσα σε σέντρα και μεγάλη περιοχή και από δεξιά στην καρδιά της περιοχής. Η μπάλα έσκασε και ξεγέλασε τον Τσάμη, για να καταλήξει στην δεξιά του γωνία.
Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο -στο 42'- ο Μουσίτσας ξανάστησε την μπάλα και αυτή την φορά σέρβιρε στην μικρή περιοχή για τον Κατσαρό, οποίος με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα των Κομποτάδων.
Τρεις φάσεις, τρία γκολ σε ένα ημίχρονο βαρετό. Με ποδόσφαιρο πολύ χαμηλού επιπέδου λόγω της λάσπης που υπήρχε σε αρκετά σημεία του γηπέδου. Ο ρυθμός ωστόσο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε μεμιάς με τους γηπεδούχους να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις "φωτιά".
Σε μια απ' αυτές, μετά από επέλαση του Πάτρου από τον άξονα, αυτός βρέθηκε απέναντι απ' τον τερματοφύλακα και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 3-1 στο 55'. Έντεκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 66' ο Μουσίτσας έδωσε άλλη μία ασίστ με φάουλ. Αυτή τη φορά από αριστερά έβγαλε στο πίσω δοκάρι την σέντρα για τον Κολυμπίρη, ο οποίος με κεφαλιά έκανε 4 τα τέρματα της ομάδας του.
Στο 69' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 5-1 όταν το σουτ του Τσιαβού μέσα απ' την περιοχή κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φωτόπουλου. Ό,τι δεν έκανε ο Τσιαβός, το κατάφερε και πάλι ο Μουσίτσας στο 74'. Έστησε για μια ακόμη φορά την μπάλα για εκτέλεση φάουλ και πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα με απευθείας εκτέλεση απ' τα 40 μέτρα.
Το πέμπτο γκολ φαίνεται πως ξύπνησε τους παίκτες της Ακαδημίας, που φόρτσαραν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αρχικά στο 80' ο Βούρτσας εκτέλεσε φάουλ στο πίσω δοκάρι για τον Αλεξίου. Αυτός έπιασε την κεφαλιά η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κίτσος με κοντινή προβολή μείωσε σε 5-2.
Οι φιλοξενούμενοι δεν στάθηκαν εκεί και στο 85' πέτυχαν ένα ακόμη τέρμα. Ο Κίτσος ξέφυγε από δεξιά, γύρισε παράλληλα την μπάλα όπου ένας αμυντικός την έδιωξε προσωρινά, για να στρωθεί έξω απ' την περιοχή στον Μαντέ, ο οποίος με έναν "κεραυνό" έκανε τα τέρματα της ομάδας του 3.
Ένα λεπτό πριν το τέλος -στο 89'- οι Κομποτάδες έχασαν την κλασσικότερη ευκαιρία του παιχνιδιού με τον Βούρτσα, ο οποίος έφυγε απέναντι απ' τον τερματοφύλακα αλλά στο σημείο που μπήκαν τα περισσότερα γκολ -και που βλέπετε στην φωτογραφία- η μπάλα ¨κόλλησε", με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί.
Από το βαρετό τέμπο του πρώτου ημιχρόνου στο καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο που σίγουρα αποζημίωσε με πλούσιο θέαμα τους λιγοστούς φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι. Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον Εθνικό, σε αντίθεση με την Ακαδημία που παραμένει σε δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία, τρεις βαθμούς πίσω απ' τους γηπεδούχους.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝ (Α.Καραπλής): Τσάμης (70' Τάσσιος), Κατσίμπρας (68' Καλτζίου), Μουσίτσας, Κατσαρός, Κολυμπίρης, Πάτρου, Τσιαβός, Τσιούμας, Μπακαλώνης (78' Βούρτσας), Λάππας, Ηλιόπουλος
ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Δ.Ράπτης-Η.Ρήγας): Φωτόπουλος, Μαντές, Μπλέντζας, Σωτηρίου, Τσούκαλος Α, Αντωνόπουλος, Παπαγεωργίου (73' Σπυράκος), Κίτσος, Αλεξίου, Τσούκαλος Ν, Φραταράκος (70' Ζιάκας)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mpravo re enthikara ante pame gia to diplo stin sperxeiada tora na voulosoume stomata!