Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Καρέ του Αγίου

Δύο γκολ στο πρώτο και άλλα δύο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά για τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου να δείξει την ανωτερότητά του έναντι της ομάδας της Ακαδημίας και να κατακτήσει άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Απ' την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτοί την ίδια "κάψα" για το τρίποντο. Τρεις βαθμοί που θα τους επέτρεπαν να βλέπουν διαφορετικά το μέλλον τους στην κατηγορία, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και τέτοια, που δεν τους έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο απ' το παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι πήραν απ' το σφύριγμα της έναρξης του παιχνιδιού τα ηνία και πίεζαν τον αντίπαλό τους με σκοπό να "καθαρίσουν" όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών ήρθε η πρώτη ευκαιρία απ' την μεριά του Άρη να ανοίξει το σκορ όταν το δυνατό σουτ του Συκάρα "έγλειψε" το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Με την δεύτερη επίσκεψή τους στα καρέ των φιλοξενούμενων οι παίκτες της ομάδας του Αγ.Κωνσταντίνου έκαναν το 1-0 στο 18'. Ο Ρουμπής έβγαλε την κάθετη πάσα στον Δασκαλόπουλο ο οποίος πλάσαρε στην αριστερή του γωνία τον Φωτόπουλο και άνοιξε το σκορ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ρουμπής έδωσε νέα ασίστ στην μεγάλη περιοχή για τον Σταματόπουλο. Αυτός, αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, πλάσαρε με το αριστερό για το 2-0.
Στο 32' οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ το οποίο δεν μέτρησε ποτέ ως οφσάιντ. Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι πως ο επόπτης Ζιώγας δεν σήκωσε ποτέ το σημαιάκι, αλλά η παράβαση (;) σφυρίχθηκε απ' τον διαιτητή ο οποίος πήρε την φάση "πάνω" του.
Στο 45' ο "άρχοντας του αγώνα" βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής όταν οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου, αυτή τη φορά για πέναλτι. Ο Ρουμπής μπήκε στην περιοχή με ταχύτητα, πέρασε και τον τερματοφύλακα της Ακαδημίας και βρέθηκε στο έδαφος. Ο Λιτοσελίτης όμως δεν έδωσε σημασία στις διαμαρτυρίες και έκανε νόημα να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το παιχνίδι "άνοιξε" και παρόλο τον κακό και λασπώδη αγωνιστικό χώρο οι φίλαθλοι απόλαυσαν ωραίο θέαμα από τις δύο ομάδες, καθώς χάθηκαν πολλές και καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Αυτός όμως που χαμογέλασε για μια ακόμη φορά ήταν ο Άρης στο 57' όταν ο Σταματόπουλος από εκτελεστής έγινε δημιουργός. Έβγαλε την κάθετη για τον νεοεισελθόντα Κουνούνη, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα και εύκολα σημείωσε το 3-0.
Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 59' τελείωσε και ουσιαστικά το παιχνίδι καθώς η γηπεδούχος ομάδα έστειλε για τέταρτη φορά την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Ο Σταματόπουλος μοίρασε και πάλι, αυτή τη φορά για τον Τσεκούρα. Αυτός επιχείρησε το πλασέ έξω απ' την περιοχή το οποίο και βρήκε στόχο για να κλείσει το σκορ στο 4-0.
Την ευκαιρία του αγώνα πάντως την έχασε η ομάδα της Ακαδημίας. Ο Καραματσούκης -ο οποίος απ' την ώρα που πέρασε στο παιχνίδι στο 52' προκάλεσε "τρικυμία" στα καρέ του Άρη- βρέθηκε σε θέση μέσα δεξιά και έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ. Ο Τριβέλλας όμως έδειξε φοβερά αντανακλαστικά, αφού πετάχτηκε στο αριστερό του γάμμα κι έδιωξε σε κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία με τον Αλεξίου στο 88', όταν έφυγε από αριστερά -μετά από προσωπική ενέργεια- στην αντεπίθεση και βρέθηκε μόνος απέναντι στο τέρμα, αλλά το περίτεχνο πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ απ' το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τριβέλλα.
Το παιχνίδι αυτό αποτελεί παρελθόν και για τις δύο ομάδες, τις οποίες περιμένει δύσκολη συνέχεια. Ο Άρης φιλοξενείται στην Δαμάστα σε ένα ματς που κρύβει πολλούς κινδύνους και η Ακαδημία πρέπει να τα παίξει "όλα για όλα" το ερχόμενο Σάββατο απέναντι στον Αίαντα Λαμίας αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία.

ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δ.Πούλος): Τριβέλλας, Παπαμιχαήλ, Ελευθεριάδης, Ρίζος (48' Κουνούνης), Καλονελώνης, Παπαναστασίου, Τσεκούρας (73' Πολυχρόνης), Συκάρας, Δασκαλόπουλος (64' Νάσιος), Σταματόπουλος, Ρουμπής
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ (Η.Ρήγας-Δ.Ράπτης): Φωτόπουλος, Μαντές, Μπλέντζας (61' Αμούντζιας), Αντωνόπουλος, Τσούκαλος, Κίτσος, Παπαγεωργίου, Σωτηρίου, Αλεξίου, Τσούκαλος (64' Τσιγαρίδας), Φραταράκος (52' Καραματσούκης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1. Το κύριο χαρακτηριστικό της συνάντησης ήταν ο άθλιος αγωνιστικός χώρος που επηρέασε καθοριστικά τους ποδοσφαιριστές - κυρίως της Ακαδημίας.
2. Το πρώτο γκολ του Αγίου ήταν οφσάϊντ και υπήρξαν σφοδρές διαμαρτυρίες...
3. Πέναλτυ ζήτησε και η Ακαδημία, περίπου στο 85΄, για τράβηγμα επιθετικού της από αμυντικό μέσα στην περιοχή.
4. Στο 61΄ δεν μπήκε αλλαγή ο Νταφλούκας, αλλά ο Αμούντζιας.
5. Ο ένας από τους επόπτες που έπαιζε από την πλευρά της κερκίδας, δεν ήξερε τι έδειχνε : είναι ανίδεος και επικίνδυνος...