Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Ιπτάμενες καρέκλες...

Μόνο με ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένος ο δρόμος για τον Αλέξη Κούγια στην Πάτρα καθώς στον τελευταίο αγώνα της Παναχαϊκής συνέβησαν πράγματα που βλέπει κανείς σε ταινίες γουέστερν. Αντιγράφω τα κωμικοτραγικά γεγονότα από το mats.gr:

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια λένε, ομοίως και ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Στο 85' με το που ο Αίας πέτυχε γκολ, οι "κοκκινόμαυροι" άρχισαν τα γνωστά συνθήματα: "ομάδα μοντέλο την έκανες μπ...", "Κούγια μπ..." όμως δεν σταμάτησαν εκεί.
Κάποιοι που βρίσκονταν κοντά στον Αλέξη Κούγια άρχισαν να του ζητούν το λόγο αυτός απάντησε και προς το παρών φάνηκε πως η κρίση θα σταματήσει εκεί.
Ξαφνικά οι φίλαθλοι άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους (αυτοί που δεν συμφωνούσαν με την φραστική επίθεση κατά του Κούγια και αυτοί που είχαν άλλη άποψη), ενώ στην όλη αναταραχή μπλέχτηκαν και άνθρωποι που παρακολουθούσαν το παιχνίδι μαζί με τον Αλέξη Κούγια.
Σε ένα λεπτό η σκεπαστή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης: άλλοι προσπαθούσαν να σπάσουν πλαστικές καρέκλες σε πλάτες ανθρώπων που θεωρούνταν "αντίπαλοι", άλλοι... έπαιζαν μποξ, ακολούθησε κυνηγητό στα έδρανα των επισήμων και για περίπου δύο λεπτά στους διαδρόμους επικρατούσε το χάος.
Περισσότεροι από 20 άνθρωποι ενεπλάκησαν στον καυγά, με αποτέλεσμα πέντε τουλάχιστον να αποκομίσουν πρησμένα μάτια και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος τους. Αυτά...
O Αλέξης Κούγιας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μονοπώλησε το ενδιαφέρον, μιλώντας στις κάμερες για περισσότερο από 40 λεπτά. Μετά το τέλος της αναμέτρησης έγιναν δύο συλλήψεις.

(στην φωτογραφία που θα βρείτε εδώ θα μπορούσε να λέει...)

Για το περιστατικό γράφει ο INSIDER στο troktiko:
"Σύμφωνα με πληροφορημένους δημοσιογράφους της Πάτρας που ήταν στο γήπεδο τα επεισόδια που έγιναν χαρακτηρίζονται πρωτοφανή για το Πατραϊκό ποδόσφαιρο. Όλα άρχισαν στο πρώτο ημίχρονο όταν μερίδα νεαρών οργανωμένων οπαδών από club εν χορώ φώναζαν σε μια πλευρά της εξέδρας το σύνθημα "Κούγια μ..., π... γιε". Αρκετοί φίλαθλοι δυσανασχέτησαν με το υβρεολόγιο και αποδοκίμασαν τους βωμολόχους. Στο 86' όμως το γήπεδο πήρε φωτιά. Η Σαλαμίνα έβαλε γκολ και το μισό... γήπεδο που πριν λειτουργούσε κατευναστικά ξέσπασε φωνάζοντας στον Κούγια:" Ομάδα μοντέλο την έκανες μπ...".
Ξαφνικά θηριώδεις οπαδοί κοντά στα επίσημα -πιθανόν οι γνωστοί "επιστήμονες"- κατά άλλους μπράβοι και άνθρωποι της νύχτας που η αστυνομία σαφώς τους γνωρίζει αλλά για μια ακόμα φορά δεν συνέλαβε κανέναν, άρχισαν να εκσφενδονίζει σιδερένιες καρέκλες και να κυνηγάει αυτούς που έβριζαν τον Κούγια. Δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο και αντικείμενα έπεφταν πάνω στους φιλάθλους. Από θαύμα δεν θρηνήσανε θύματα. Έχουν συλληφθεί δύο άτομα από την αποστολή της Σαλαμίνας τους οποίους ο Κούγιας βάφτισε μποξέρ και οι οποίοι βρίσκονταν στην φυσούνα, δίχως άδεια. Στο τέλος ο δικηγόρος έκανε δηλώσεις και τόνισε ότι ενώ θα μπορούσε να βρίσκεται στα Σαλέ της Ελβετίας κάθεται στην Πάτρα και ασχολείται με το ποδόσφαιρο γιατί έχει ψώνιο και αυτό του εξασφαλίζει την ψυχική του ηρεμία. Είπε ακόμα ότι αυτός θα διώξει τους πρεζάκηδες από το γήπεδο. Το θέμα βέβαια είναι ποιος θα διώξει τον ίδιο από τους αγωνιστικούς χώρους. Κάθε λίγο και λιγάκι ασχολούμαστε με τον Κούγια λες και η χώρα δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί."

Δεν υπάρχουν σχόλια: