Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

"Έπαθα και έμαθα" ή "θα βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα";

Τι γίνεται με την Λαμία από εδώ και πέρα; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να ταλανίζει άπαντες. Δίδαξε κάτι η ιστορία με "Μεσσίες" που δεν αγαπάνε την ομάδα και με επαγγελματίες προέδρους; Υπάρχει μεγάλη πρεμούρα αυτή την στιγμή να βρεθούν παίκτες και να συνεχίσει η ομάδα στην Γ' Εθνική. Πολλοί θέλουν τον Νίκο Λιόλιο να ηγείται της προσπάθειας. Ποιος όμως μπορεί να εγγυηθεί πως -όντας η ομάδα επαγγελματική- θα πληρώσει τυχόν οφειλές που θα προκύψουν; Αλήθεια, αυτός δημιούργησε χρέη ή βρήκε;
Εγώ δεν μπορώ να πω τι θα γίνει. Ο δημοσιογράφος δεν ηγείται προσπαθειών -άλλο αν νοιάζεται- να βρεθεί αγοραστής. Ούτε θα τον υποδείξω στον κόσμο, ούτε και θα τον προτείνω. Όσο είναι στο τιμόνι της ομάδας θα στηριχθεί για το καλό της και θα κριθεί όταν πρέπει.
Η ιστορική ομάδα της Λαμίας δεν σώζεται με σπασμωδικές κινήσεις εδώ και τώρα. Θέλει αυτοκριτική κι όχι δάκρυα συμπόνοιας. Πρέπει να κοιτάξεις τι έγινε στο παρελθόν και να μην επαναληφθεί. Πρέπει να στηρίζεται στην τοπική κοινωνία και διοικητικά και αγωνιστικά. Να αποπνέει υγεία. Το σίγουρο είναι πως δεν αξίζει προεδρο-εράνων.
Η ιστορία της Λαμίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μεγάλη και σήμερα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της. Στο παρελθόν έγιναν λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο Αλέξης Κούγιας και τον ρόλο του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όποιος το αγνοεί ας ρίξει μια ματιά στο άρθρο του Ι.Γεωργάκη στο Βήμα με τίτλο "γιατί δέρνουν (στα γήπεδα) τον κ.Αλέξη Κούγια".
Ο κόσμος, ή καλύτερα ο λαός -γιατί η Λαμία λαό έχει- πρέπει να αντιδρά. Όχι με ακραίο τρόπο. Η φωνή του στο γήπεδο αρκεί για να εκφράσει αυτό που αισθάνεται με συνθήματα. Οι φίλαθλοι του ιστορικού ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασαν και τώρα διεκδικούν με αξιώσεις την επάνοδό τους εκεί που ανήκουν, στην Α' Εθνική. Μπορεί για κάποιους να είναι ακραίος τρόπος αντίδρασης, αλλά το έκαναν. Με ποιο τρόπο;Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη, του φόβου. Για ποιο πράγμα;Ο λαός είναι αυτός που πρέπει να μιλά πάντα στις δύσκολες στιγμές μιας ομάδας. Αυτός είναι που πληρώνει για να δει την αγαπημένη του ομάδα ΠΑΝΤΑ. Αυτός τσακώνεται με την γυναίκα του κυριακάτικα γιατί έχασε η ομάδα. Αυτός πρέπει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του γιατί πολύ απλά αυτός είναι η ομάδα.
Μεσσίας ήταν ένας κι έζησε πριν από 2.000 χρόνια. Αυτός έκανε θαύματα. Σήμερα δυστυχώς μας τελείωσαν. Σήμερα ο μεγαλομέτοχος τα αναλαμβάνει όλα. Χρέη, οφειλές και δεν κρύβεται. Οι παίκτες κι οι προπονητές παίζουν ποδόσφαιρο κι ο κόσμος επιφωνεί ή αποδοκιμάζει. Τόσο απλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: