Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Τον κατάπιε η αρκούδα!

Δεν τα κατάφερε ο Γυμναστικός απέναντι στους Ρώσους της Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ και γνώρισε δίκαια την ήττα στο σπίτι του με 1-3, λιγοστεύοντας -αν όχι μηδενίζοντας- τις ελπίδες πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών του βόλεϊ. Οι γηπεδούχοι παρότι ξεκίνησαν δυνατά και έδειξαν πως κάτι καλό θα συμβεί για το ελληνικό και φθιωτικό βόλεϊ, αλλά όσο περνούσε η ώρα η απόδοση του Γυμναστικού έπεφτε σε αντίθεση με αυτή των Ρώσων.
Η Λαμία μπήκε δυνατά με σκοπό να πάρει το πρώτο και καθοριστικό σετ. Με τον κόσμο στο πλάι της έδειξε ικανή να πάρει το παιχνίδι και γρήγορα ξέφυγε με 4π. (9-5) και συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό την ανέβασε και στους 7 (16-9). Με την επίθεση να λειτουργεί άψογα έφτασε και στο νταμπλ σκορ (18-9).
Σ' εκείνο το σημείο οι παίκτες των γηπεδούχων χαλάρωσαν με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να μειώσουν με ένα σερί 0-5 στους 5 (19-14). Με δύο πόντους του Ερνάντεζ η διαφορά ξαναπήγε στους 7 (22-15), αλλά οι της Λοκομοτίβ έδειξαν πάθος και πείσμα, ρίχνοντας και πάλι την διαφορά στους 3 (22-19). Με δύο λάθη στο σερβίς από πλευράς φιλοξενούμενων το σετ κατέληξε στον Γυμναστικό με 25-22.
Αποφασισμένοι να ισοφαρήσουν το σκορ ξεκίνησαν το δεύτερο σετ οι Ρώσοι και πήραν απ' την αρχή μια διαφορά 2π. την οποία κρατούσαν στην αρχή (5-7) και αύξησαν στην συνέχεια στους 5 (5-10). Οι παίκτες της Μπέλγκοροντ βελτίωσαν αισθητά την υποδοχή τους, κάτι που τους έδινε την δυνατότητα να επιδεικνύουν εξαιρετικές επιθετικές επιλογές.
Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να μειώσουν οι Ρώσοι είναι χαρακτηριστικό πως έκαναν επιθέσεις χωρίς μπλοκ. Το καθαρό μυαλό έλειπε και η Λοκομοτίβ ισοφάρισε σε 1-1 παίρνοντας το δεύτερο σετ με 13-25.
Ο Γυμναστικός φάνηκε μέχρι το 10-10 του τρίτου σετ, αφού μετά οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Πάλεψε, αλλά η Λοκομοτίβ έδειχνε ανίκητη σ' εκείνο το σημείο, αφού ότι κι αν έκανε της έβγαινε. Το 17-21 έγινε 18-25 και το σκορ φυσιολογικά 1-2.
Εκεί που όλοι περίμεναν την αντίδραση της Λαμίας αυτή φάνηκε να μην μπαίνει στο παρκέ για το τέταρτο σετ, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ομάδα του Μπέλγκοροντ παίρνοντας το προβάδισμα με 0-5. Η διαφορά έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες τους 9 (1-10) και ακολούθησαν τα χειρότερα. Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, οι Ρώσοι -όχι απλά δεν χαλάρωσαν- αλλά κατάφεραν άνετα να επεκτείνουν την διαφορά στους 12 (4-16), επικρατώντας πλήρως στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Αποδίδοντας βόλεϊ εξαιρετικού επιπέδου η Λοκομοτίβ έδειξε πως είναι ένα απ' τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αφού πήρε και το τέταρτο σετ με 15-25.
Δίκαιη η νίκη της Λοκομοτίβ αφού τα δύο ατού των γηπεδούχων εξουδετερώθηκαν. Ο Ερνάντεζ είχε μπλοκαριστεί περίτεχνα απ' τους παίκτες των φιλοξενούμενων, ενώ ο Γκάτιν παρότι ξεκίνησε καλά, παρασύρθηκε απ' την μέτρια εμφάνιση των υπολοίπων και χάθηκε κι αυτός. Πάντως οι περίπου 3.000 φίλοι του βόλεϊ που φώναξαν "παρών" στο "Χαλκιοπούλειο" χειροκρότησαν τους παίκτες και των δύο ομάδων δείχνοντας φίλαθλο πνεύμα και το κυριότερο, ότι ξέρουν να αναγνωρίζουν την ήττα.

Τα σετ: 25-22, 13-25, 18-25, 15-25

Γ.Σ. ΛΑΜΙΑ (Δ.Ανδρεόπουλος): Λιβαθηνός 1, Ερνάντεζ 12 (9/25 επιθ. 2 άσσους 1 μπλοκ), Γκάτιν 16 (14/31 επιθ. 1 άσσο, 1 μπλοκ), Πέρεζ 3, Τσακιρόπουλος 4, Βιαφάρα 3, Μηνούδης λίμπερο 42%, Κρέτσης, Παπαθωμόπουλος 3, Κιόσης, Γκαράς
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (Γ.Σιπούλιν): Καμούτσκιν 8, Σέλιτανς 6, Κέι 15, Τετιούχιν 9, Κορόσεβ 7, Μουσέρσκι 13, Λαμπέρν λίμπερο 43%, Μπαράνοφ 10, Κοζάρεφ 1, Ιγνάντιεφ 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: