Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Τιτάνας!

Εξ ορισμού ο 2ος όμιλος της Α' κατηγορίας Φθιώτιδας ίσως να ήταν ο δυσκολότερος για τις ομάδες που θα επεδίωκαν την άνοδο στην Α1. Ο Προμηθέας Στυλίδος είναι μία απ' τις ομάδες που δείχνουν πως έχουν τα κότσια να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, μιας και σήμερα κατάφεραν να περάσουν από μια δύσκολη έδρα -αυτή της Μαγνησίας- και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας τους γηπεδούχους 4 πλέον βαθμούς πίσω τους.
Η επικράτηση ωστόσο δεν ήταν εύκολη υπόθεση κι ας είχαν οι φιλοξενούμενοι τον έλεγχο του παιχνιδιού. Μάλιστα αυτοί θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει πρώτοι το σκορ στο 24' όταν ο Γουργιώτης στάθηκε άτυχος στην απευθείας εκτέλεση φάουλ από θέση έξω δεξιά, καθώς η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 36' ο Μαγνησιακός έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Τσάτσο, αλλά 14 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου απώλεσαν την πιο σημαντική. Ο Τσαλάγκας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απ' το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο έξω απ' το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Από εκεί και έπειτα ο Προμηθέας "ανέβασε στροφές", χάνοντας την μία ευκαιρία πίσω απ' την άλλη. Αρχικά στο 50' με την κεφαλιά του Γκέκα Ν. μετά από κόρνερ και στο 59' με το δυνατό σουτ του ίδιου και την ενστικτώδη απόκρουση του Παπακώστα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν δύο λεπτά αργότερα με φάση διαρκείας. Σέντρα από τον Τριανταφύλλου, κοντρόλ απ' τον Τσαλάγκα και σουτ. Αποκρούει ο Γκέκα για να στρωθεί η μπάλα στον Κουτρούμπα, του οποίου το σουτ απέκρουσε εκ νέου ο τερματοφύλακας του Προμηθέα.
Ο τελευταίος αποχώρησε απ' το παιχνίδι στο 79' καθώς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Μπλούνα μετά από επικίνδυνο μαρκάρισμα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πιστέψουν στη νίκη και να τα δώσουν όλα γι' αυτή. Έτσι, επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και, αφού "χτύπησαν καμπανάκι" στο 83' και στο 85' με τις χαμένες ευκαιρίες των Γκέκα Ν. και Φαλάρα αντίστοιχα, πέτυχαν το πολυπόθητο γι' αυτούς τέρμα στο 87'.
Η μπάλα έφτασε στον Στόκα λίγο έγω απ' την μεγάλη περιοχή και χωρίς χρονοτριβή εξαπέλυσε το σουτ το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Η μπάλα στρώθηκε στον Καπούλα που με κοντινή προβολή στην επαναφορά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, στέλνοντας άπαντες στον πάγκο του Προμηθέα να αγκαλιάσουν τον "χρυσό" σκόρερ.
Θα μπορούσε να πει κανείς πως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα να ήταν η ισοπαλία μιας και, παρά την υπεροχή των φιλοξενούμενων, ο Μαγνησιακός είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει. Ωστόσο οι παίκτες του Ντράγκαν Μίτροβιτς έδειξαν στοιχεία καλοδουλεμένης ομάδας, παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο, που πρέπει να "ματώσει" κανείς για να νικήσει. Η βαθμολογία δύσκολα λέει ψέματα και δικαιωματικά βρίσκεται στην κορυφή της η ομάδα του Προμηθέα.
Οι γηπεδούχοι απ' την άλλη μπορεί να πήραν την ψυχρολουσία αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως βρισκόμαστε λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου γύρου. Υπάρχουν ομάδες ικανές να κόψουν βαθμούς απ' τους πρωτοπόρους και η βαθμολογική διαφορά μπορεί κάλλιστα να καλυφθεί.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Γ.Φωτόπουλος): Παπακώστας, Τριανταφύλλου, Λέβας, Τσαντζαλής, Κασελάς, Τσάτσος, Τσβιάτκοβ, Κουτρούμπας, Αράπης (73' Ιωάννου), Τσαλάγκας, Γουργιώτης (90' Ιμπραχίμι)
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ν.Μίτροβιτς-Ν.Αποστόλου): Γκέκα, Τσιλίκας, Κουφιώτης, Χουλιάρας, Καραβασίλης, Λιανός, Γκέκα Ν, Σπανόπουλος (64' Στόκας), Κουφιώτης (52' Βαρυπάτης), Μίχας (57' Φαλάρας), Καπούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: