Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Με ένα όνειρο τρελό...

Στην αρχή ήρθε η νίκη με την Αττική. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Πειραιάς. Τώρα περάσαμε και την Ήπειρο και τα όνειρα πάνε μακριά... Η Μικτή ομάδα των Νέων της Φθιώτιδας κάνει περήφανο τον νομό με τις διακρίσεις και επιτυχίες της. Η πόλη μας ακούγεται σε όλη την Ελλάδα χάρη σ' αυτά τα παιδιά, στα δικά μας παιδιά. Τα... γράμματα που ξέρουν τα έμαθαν από καλό δάσκαλο καθώς ο Ενωσιακός μας προπονητής τα καθοδηγεί με επιτυχία. Γι' αυτήν την μεγάλη διάκριση μας "εξομολογείται" σήμερα στον "Παρατηρητή της Φθιώτιδας" ο Κώστας Τσαπραζλής, ο οποίος μας μίλησε και για το μέλλον αυτών των παιδιών, που πρέπει να είναι συνυφασμένο με την μεγάλη ομάδα του νομού, την Λαμία.

Που οφείλεται αυτή η μεγάλη επιτυχία;
Δουλεύουμε έξυπνα. Στις προπονήσεις κάθε Δευτέρα κάνουμε τακτική. Τα παιδιά έχουν δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη. Υπάρχει πάθος και γι' αυτό έχουμε αυτό το "δέσιμο". Έχει μέλλον αυτή η ομάδα και πιστεύω πως θα δικαιωθώ. Όλα τα παιδιά θα πάρουν μεταγραφές. Αν όχι στην Λαμία, στη Δ' Εθνική ή σε τοπικές κατηγορίες σε καλύτερες ομάδες απ' αυτές που αγωνίζονται.

Που μπορούμε να φτάσουμε, έχοντας πλέον αποκτήσει αυτοπεποίθηση;
Αν μιλήσω για τελικό θα είναι ψέμα;

Αν είναι να πάμε μέχρι εκεί γιατί να μην το πάρουμε κιόλας;
Βεβαίως... Αν και θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, τραυματισμούς, κάρτες, κούραση. Παίζουν πολλά παιχνίδια τα παιδιά με τις ομάδες τους και καταπονούνται σωματικά.

Πάντως και οι Παίδες τα πήγαν περίφημα, άσχετα με το ότι δεν περάσανε...
Αν σου πω πως αυτούς τους πίστευα περισσότερο; Ας όψεται εδώ ένα διαιτητικό λάθος στο 85'...

Πως επιλέγονται οι παίκτες;
Έχω τρέλα με τα μικρά παιδιά, παρακολουθώ τα πάντα. Μέχρι σχολικό πρωτάθλημα και γι' αυτό ξέρω τους παίκτες από μικρή ηλικία για τις ικανότητές τους.

Θα μπορέσει το φθιωτικό ποδόσφαιρο να αξιοποιήσει αυτή την σημαντική επιτυχία ώστε να ανέβει επίπεδο και με ποιο τρόπο;
Πρέπει όλοι να στραφούν προς τα μικρά παιδιά, να υπάρξει ενδιαφέρον. Να δώσουμε το ερέθισμα σ' αυτά να θέλουν να πάνε σε μεγάλη ομάδα. Η μεγαλύτερη στο νομό είναι η Λαμία και πρέπει να υπάρξει το κίνητρο απ' το ενδιαφέρον της γι' αυτά τα παιδιά.

Κι αν αυτή δεν ενδιαφέρεται;
Στρέφονται αλλού. "Ενοχλούνται" ήδη από μάνατζερ. Μετά λοιπόν να μην παραπονιούνται ότι φεύγουν οι παίκτες από εδώ, όπως π.χ. ο Καραγκούνης του Φωκικού κι ο Αλεξίου που πήγε στην συνέχεια στην Κρήτη. Κι ο Τσάμης πέρασε απο εκεί και μετά από λίγο καιρό τον διώξανε. Δεν είναι "έγκλημα" να μην δίνεται πίστωση χρόνου σε ένα παιδί 16-17 χρόνων;

Γιατί πιστεύεις ότι γίνεται αυτό;
Οι παράγοντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο δεν έχουν καμία σχέση μ' αυτό! Δεν γνωρίζουν ούτε για προπονητές, ούτε για παίκτες. Έχουν άγνοια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πόσα λεφτά θα δώσουν για να αγοράσουν παίκτες. Θέλει πίστωση χρόνου και ασχολία με τα παιδιά, αλλά από κατάλληλους ανθρώπους και προπονητές. Να μην τα απογοητεύσουν.

Υπάρχουν προπονητές στις ομάδες της Φθιώτιδας που θα δουλέψουν με έναν ποδοσφαιριστή πάνω στις ατέλειές του;
Και βέβαια υπάρχουν αλλά εξαρτάται απ' το τι θέλει να δημιουργήσει ο καθένας. Αν αγωνίζεται για το αποτέλεσμα και "παίζεται" το κεφάλι του δεν θα βάλει μικρό μέσα, αλλά κάποιον πιο έμπειρο. Πρέπει κι αυτός να στηρίζεται απ' την διοίκηση γι' αυτό που κάνει και μέσα σε ένα-δύο χρόνια θα "βγούνε" τα παιδιά.

Μήπως και η Λαμία δικαιολογείται γιατί "παίζει" με την σειρά της το κεφάλι της να σωθεί και γι' αυτό αποκτά έμπειρους παίκτες;
Αν τελειώσει αυτό το πράγμα και σωθεί η Λαμία, θα στηριχτεί σ' αυτούς ή θα τους διώξει και θα πάρει άλλους για να πρωταγωνιστήσει; Υπάρχει πρόγραμμα και σχέδιο; Γιατί δεν δίνουμε τα λεφτά των μεταγραφών για εγκαταστάσεις; Θα πάρουμε και παίκτες αλλά και πάλι, αν πέσει η ομάδα τι έγινε; Αν δεν μπορούμε να έχουμε ομάδα που θα κατακτήσει την Δ', τι την θέλουμε την Γ' Εθνική; Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Φεύγοντας ο Κούγιας πήρε 8 παίκτες και ξεμείναμε. Ας δημιουργήσουμε κολόνες. Παλιά με ποιους παίρναμε τις προκρίσεις με την ΑΕΚ; Με τον Τσάμη, τον Παπαγεωργίου, τον Λέντα, τον Τριανταφύλλου, τον Γιαννέλο, τον Ζαχαρόπουλο, όλοι Λαμιώτες.

Ο Κώστας Τσαπραζλής βρίσκεται απ' τη φετινή σεζόν στον πάγκο των Μικτών μας ομάδων Νέων και Παίδων. Αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου της Ε.Π.Σ.Φ, κ.Κουτρουμάνου, ο οποίος σίγουρα θα μιλά για προσωπική δικαίωση. Αγωνίστηκε κατά σειρά σε Παλλαμιακό, Απόλλωνα Αθηνών, Ηλιούπολη, Λαμία, ΠΑΟΝΕ, Άγ.Σεραφείμ, Σπερχειάδα, καθώς και σε άλλες ομάδες του τοπικού μας πρωταθλήματος στην θέση του αριστερού μπακ-χαφ. Έχει κληθεί στην Εθνική Ελπίδων και έχει μία συμμετοχή με την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας μας το 1984 σε ηλικία 21 ετών.

(η παρούσα δημοσιεύεται και στον "Παρατηρητή της Φθιώτιδας" της 4/2/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: