Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Έλειψαν οι φάσεις

Εμφανώς κουρασμένη απ' τον προηγούμενο αγώνα της με τον Εθνικό Κατερίνης εμφανίστηκε η ομάδα της Λαμίας απέναντι στον Φωκικό. Οι παίκτες, οι οποίοι είναι λίγο καιρό μαζί και στερούνται φυσικής κατάστασης, ήταν φανερό πως ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Κατερίνης τους είχε καταπονήσει σωματικά.
Λιγοστές οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες με τον Φωκικό να έχει τις καλύτερες. Είναι χαρακτηριστικό πως ο τερματοφύλακας της ομάδας της Άμφισσας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα κι αυτό γιατί οι ¨κυανόλευκοι", ίσως λόγω της κούρασης, δεν επέδειξαν το ίδιο πάθος των προηγούμενων αγώνων.
Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Φωκικός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και παραλίγο η Λαμία, που άργησε να βρει τα πατήματά της, να το πληρώσει. Στο 14' ο Μπρης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από αριστερά, αλλά μόνος απέναντι απ' τον Κόσογλου δοκίμασε το σουτ με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα οι "κόκκινοι" έχασαν την ευκαιρία του αγώνα. Ο Μπρης έφυγε την αντεπίθεση από αριστερά, μετά από κάθετη του Καραγκούνη και την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα στην γραμμή της μεγάλης περιοχής για τον Νουτσκόφσκι. Αυτός μόνος απέναντι απ' το τέρμα, αντι να μπει σ' αυτήν, προτίμησε να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα πάνω απ' τα δοκάρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Η καλύτερη στιγμή για την Λαμία ήρθε με την συμπλήρωση 90 λεπτών. Ο Σιδηρόπουλος πρόλαβε την έξοδο του Τακίδη αλλά στην σέντρα που επιχείρησε πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, απογοητεύοντας τους περίπου 1000 φίλους των "κυανόλευκων" που έδωσαν το "παρών" στο ΔΑΚ.
Μέτριο εώς κακό παιχνίδι, αν όχι βαρετό, που αν εξαιρέσει κανείς τις δύο ευκαιρίες του Φωκικού στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν θα θυμάται τίποτε άλλο απ' αυτό το ματς. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν έδειχναν να έχουν διάθεση για τη νίκη. Αυτός πάντως που ξεχώρισε απ' την πλευρά των γηπεδούχων ήταν ο Χιουζ ο οποίος προσπάθησε, έτρεξε και γενικά φάνηκε να έχει φυσικά αποθέματα.
Η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν βολεύει την Λαμία αφού έπαιζε στην έδρα της, αλλά απ' την άλλη πάλι καλά που πήρε και κάτι μετά από μια τόσο μέτρια απόδοση. Άπαντες πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο κυριακάτικο ματς με τον Οδυσσέα Αναγέννησης στις Σέρρες.
Στο γήπεδο βρέθηκαν και περίπου 50 φίλαθλοι του Φωκικού, όπως και ο Δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, ο οποίος προσήλθε στο ΔΑΚ στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου. Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι Χατζής και Γιαρόσιεβιτς πέρασαν από αντιντόπινγκ κοντρόλ.

ΛΑΜΙΑ (Σ.Λέντας - Π.Καραϊσκος): Κόσογλου, Μήτρου, Πάνος, Δασκαλάκης, Πατίδης, Βιτζέκας, Μεσιακάρης (88' Σιδηρόπουλος), Χουλιάρας, Χατζής, Γιαρόσιεβιτς (46' Σόμπτσιακ), Χιουζ (81' Μαντζιούρας)
ΦΩΚΙΚΟΣ (Α.Χαραλαμπίδης): Τακίδης, Ζυγογιάννης, Τριανταφύλλου, Σπυριδάκης, Φλώρος, Τσελέπης, Σκαρίμπας (60' Χαντζίδης), Κουτελιέρης, Καταγκούνης, Νουτσκόφσκι (87' Τερζής), Μπρης (80' Πάντεφ)

Εικόνες απ' το παιχνίδι...
Λαμία - Φωκικός 0-0

Είπαν μετά το ματς...

Α.Χαραλαμπίδης (προπονητής Φωκικού): "Έγινε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι. Το γήπεδο δεν πρόσφερε ένα πιο ποιοτικό γιατί ήταν σε κακή κατάσταση. Στο πρώτο ημίχρονο ευτυχήσαμε να έχουμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να κάνουμε ένα γκολ. Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Για μας ο βαθμός είναι πάρα πολύ καλός εκτός έδρας. έχουμε στην συνέχεια δύο παιχνίδια στην έδρα μας τα οποία αν τα εκμεταλλευτούμε βάζουμε πιστεύω πολύ καλή βάση για την σωτηρία μας."

Σ.Λέντας (προπονητής Λαμίας): "Εμείς σήμερα θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Φυσικά είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που ξέραμε ότι ήταν μονταρισμένη απ' την αρχή της περιόδου. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα. Παρόλα αυτά τα παιδιά προσπάθησαν, έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Δε νομίζω να δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις ούτε απ' τη μία, ούτε απ' την άλλη ομάδα. αν κάποιος έβαζε το γκολ σίγουρα θα κέρδιζε. Προσπαθήσαμε σε πρώτη φάση να μην δεχτούμε τέρμα και στην συνέχεια να δημιουργήσουμε κάποια ευκαιρία για να πετύχουμε εμείς γκολ. Δεν το καταφέραμε και μείναμε στην ισοπαλία. Δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε απ' το να συνεχίσουμε και στο επόμενο παιχνίδι να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Υπήρχε και μία κούραση στα παιδιά απ' το προηγούμενο ματς, το οποίο έγινε σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Δεν έχουμε την κατάλληλη προπόνηση για να ανταπεξέλθουμε σε τέτοια προγράμματα. Όλα τα παιχνίδια για μας είναι δύσκολα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε εδώ κάπου έξω. Πρέπει να κοιτάξουμε τα δικά μας αποτελέσματα, δεν έχουμε περιθώρια να κοιτάμε άλλες ομάδες. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη και θα κάνουμε την προσπάθεια που πρέπει. Σιγά σιγά η ομάδα μοντάρεται και έρχεται σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι ήταν τις πρώτες μέρες. Πιστεύουμε να είμαστε όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση γιατί έχουμε δυο παιχνίδια σε λίγες μέρες."

Π.Καραϊσκος (προπονητής Λαμίας): "Ήταν ένα παιχνίδι που παίχτηκε περισσότερο στην δύναμη παρά στην τεχνική. Δεν έγιναν ευκαιρίες απ' τις δύο ομάδες. Σε μας μέτρησε πολύ η κούραση και η ταλαιπωρία απ' το προηγούμενο παιχνίδι με τον Εθνικό Κατερίνης. Να μην γελιόμαστε, είμαστε καινούρια ομάδα και σε μια βδομάδα δεν μπορούμε να βρούμε τα πατήματά μας στο γήπεδο και τους αυτοματισμούς. Όταν το παιχνίδι θα πάει στην δύναμη, το φιλότιμο και την ψυχή των παιδιών θα ανταποκριθούμε. Όταν θα πρέπει να δημιουργήσουμε είναι πολύ νωρίς. Μας πιέζει ο χρόνος και προσπαθούμε να χωρέσουμε πολλά πράγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Κρατάμε μόνο την δύναμη και το πάθος των παιδιών. Πιστεύω να βελτιωνόμαστε αγώνα με αγώνα, αν και είναι ο ένας μετά τον άλλο και δεν ξέρω πως θα τα καταφέρουν να αντέξουν. Πρέπει να βρίσκουμε συνέχεια λύσεις, να φρεσκάρουμε την ομάδα για να μπορέσει να αντέξει σε αυτό το πολύ δύσκολο πρόγραμμα των τεσσάρων παιχνιδιών σε 10 μέρες. Αν περάσουν αυτά θα έχουμε περισσότερο χρόνο στην διάθεσή μας για να μπορέσουμε να οργανωθούμε, να φτιαχτούμε καλύτερα και να λειτουργήσουμε περισσότερο σαν ομάδα. Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική, μας βοήθησε πάρα πολύ και τον θέλουμε μαζί μας για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Κακά τα ψέματα, χωρίς την βοήθειά του δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Τα παιδιά παίρνουν δύναμη απ' αυτόν τον κόσμο και την βγάζουν μες στο γήπεδο."

Β.Πατίδης (παίκτης Λαμίας): "Θέλαμε πολύ το τρίποντο και προσπαθήσαμε γι' αυτό. Ματς που δεν μπορούμε να κερδίσουμε τουλάχιστον δεν το χάνουμε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αν αναλογιστούμε ότι παίξαμε και την Κυριακή ένα παιχνίδι σε δύσκολες συνθήκες. Τα δώσαμε όλα. Τελικώς δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, η νίκη, συνεχίζουμε... Δεν δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο άλλαξε η μορφή του αγώνα, δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, αλλά δεν ήρθε το γκολ. Συνεχίζουμε την δουλειά μας και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει και το γκολ, οι νίκες και τα καλύτερα αποτελέσματα."

Θ.Καραγκούνης (παίκτης Φωκικού): "Εμείς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πήραμε αυτό που θέλαμε εδώ μέσα. Απο 'κει και πέρα δεν παίχτηκε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δεν ήταν οι συνθήκες πολύ καλές. Το γήπεδο δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση και δεν μπορούσε καμία ομάδα να παίξει το ποδόσφαιρο που θα ήθελε. Έχει συνέχεια ακόμη το πρωτάθλημα. Αισθάνθηκα αμήχανα που ήρθα σαν αντίπαλος. Απ' τη μία είχα άγχος, αλλά ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Το ήθελα να παίξω μια φορά στην Λαμία με τον κόσμο της. Ο Παναιτωλικός έιναι ένα πολύ καλό σωματείο και ήθελα να πάω. Έχει οργάνωση Α' Εθνικής και τον ζηλεύουν άλλες ομάδες αυτής της κατηγορίας. Αυτή την στιγμή με ενδιαφέρει να συνεχίσω στον Φωκικό, να παίζω, να συνεχίσω το σχολείο μου και το καλοκαίρι είμαι ανοιχτός σε όλα. Περιμένω το καλοκαίρι. Θα δούμε..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: