Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

11ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Μαλιακού Κόλπου

Ο Δήμος Εχιναίων, σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχών εκδηλώσεων, διοργάνωσε με επιτυχία το Σάββατο 18 Ιουλίου 2008 τον 11ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου του Μαλιακού Κόλπου. Η εκκίνηση δόθηκε στις 8.20 το πρωί του Σαββάτου στη παραλία των Καμένων Βούρλων από τους Δημάρχους Εχιναίων και Καμ. Βούρλων, κ.κ. Μιχάλη Κορμάζο και Σεραφείμ Αντωνίου αντίστοιχα, και κι οι κολυμβητές αφού διένυσαν μία απόσταση 6 ναυτικών μιλίων (11.114 μέτρα) με τη συνοδεία σκαφών ασφαλείας (σκάφος Φάρο και ένα ιστιοπλοϊκό του Ναυτικού Ομίλου Ραχών), τερμάτισαν στην παραλία Ραχών. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το τερματισμό και του τελευταίου κολυμβητή στις 13.07 και την απονομή των επάθλων.

Η πρώτη τριάδα των κολυμβητών του 11ου Διάπλου του Μαλιακού αποτελείται από τους Γιώργο Χάρχαρη με χρόνο 2.46.50, Παναγιώτη Μπαντουβάνη με 3.26.12 και την μοναδική γυναίκα που συμμετείχε στην διοργάνωση, Βασιλική Κουβέλη, που τερμάτισε σε 3.29.31. Από ‘κει και πέρα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ποντίδας Παναγιώτης 3.40.11, Σπηλιωτόπουλος Ανδρέας 3.49.40, Γάγγαδης Αλέξανδρος 3.55.23, Κουβάκης Ελευθέριος 3.58.29, Γεωργιάδης Νίκος 4.13.17, Μαρίνος Κυριάκος 4.20.45, Σάμουελ Φορτίς 4.22.54 ο οποίος αγωνίστηκε με πυρετό και Πουλαντζάς Βασίλης 4.31.55, ενώ οι Τσάντος Κώστας, Κοφίνας Μιχάλης και Ελευθερίου Δημήτρης δεν ολοκλήρωσαν εντός του προκαθορισμένου χρόνου.

Ένας εκ των συμμετεχόντων, ο Κυριάκος Μαρίνος, δήλωσε στο «fthiotidasport»: «Ήταν ένας αγώνας χωρίς άνεμο αλλά με πολλά ρεύματα, ίσως ο πιο δύσκολος που έγινε στον Μαλιακό. Πέρυσι παρότι είχε αέρα ήταν πιο εύκολος. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, όλα έγιναν στην ώρα τους. Αναμένουμε από τώρα με αγωνία τον αγώνα που θα γίνει του χρόνου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον Διάπλου του Μαλιακού Κόλπου συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι αθλητές απ’ τον χώρο της μαραθώνιας κολύμβησης, ενώ φορείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στοχεύοντας στη διαρκή αναβάθμισή της. Ο Δήμος Εχιναίων με σχετική ανακοίνωση ευχαριστεί τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, τον Δήμο Καμένων Βούρλων, την «Δίας» ιχθυοκαλλιέργεις, την Γ.Κ. Ριζάκος και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί ο 11ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Μαλιακού Κόλπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: