Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν…



Και οι τελευταίοι που απέμειναν να δίνουν το «παρών» σε μια Γενική Συνέλευση που κράτησε κάτι λιγότερο από ένα μήνα αποδέχτηκαν το μοιραίο, τον δρόμο της διάλυσης για την ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας. Οι πληροφορίες που είχαμε, για το ότι τελικά δεν θα βρεθεί λύση, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν κατά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη, μιας και οι τελευταίοι επιχειρηματίες που ζήτησαν την Τρίτη διορία δύο ημερών απέσυραν το απόγευμα της Πέμπτης το ενδιαφέρον τους. Κατά συνέπεια αυτό που απέμεινε στην ομάδα είναι η λύση του Πρωτοδικείου.

Ωστόσο δεν αποτελεί ουσιώδης λύση αφού αυτό που θα συμβεί είναι να παραταθεί περαιτέρω η ακυβερνησία. Για να οδηγηθεί η ομάδα στο Πρωτοδικείο θα πρέπει ένα μέλος του Ερασιτέχνη να καταθέσει αίτηση σ’ αυτό, κάτι που φαντάζει δύσκολο. Το Πρωτοδικείο με την σειρά του θα ορίσει πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή για τα… τρέχοντα. Ποιος όμως θα διαθέσει τα 100 χιλ. ευρώ που χρειάζονται «αύριο», όπως ανέφερε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Νίκος Τσιλαλής, για προπονητή, παίκτες, ρουχισμό και προετοιμασία;

Και για ποια προετοιμασία μιλάμε όταν κοντεύει να φύγει ο Ιούλιος και η Λαμία βρίσκεται σ’ αυτή την οδυνηρή θέση; Και βέβαια ούτε λόγος για πρωταγωνιστικές βλέψεις και πρωταθλητισμό… Με ποιους παίκτες θα γίνει αυτό; Οι ντόπιοι μας… χαιρέτισαν για άλλες κατηγορίες και οι «ξένοι» θα χρειαστούν λεφτά για ενοίκια, φαγητό κ.τ.λ. Οποιαδήποτε πάντως στιγμή εμφανιστεί ενδιαφερόμενος ο οποίος εκφράσει εγγράφως αυτό το ενδιαφέρον του, αυτόματα προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου. Στον ορίζοντα εντούτοις δεν φαίνεται κάποιος που θα πάρει «πάνω του» τα προαναφερόμενα, και εκτός αυτού υπάρχει ένα ακόμη εμπόδιο: Στις 24 Ιουλίου τα Δικαστήρια κλείνουν, συνεπώς πότε θα οριστεί διοίκηση στη Λαμία απ’ το Πρωτοδικείο;

«Μύλος» δηλαδή η κατάσταση στην ποδοσφαιρική Λαμία, με το μέλλον της να αιωρείται υπό το φάσμα της διάλυσης. Μπορεί το «ποτήριον τούτο» να δείχνει πικρό αλλά ίσως και να φαντάζει λύση οριστικής εκκαθάρισης. Να αποτινάξει από πάνω της επιτέλους τους παραγοντίσκους που τόσα και τόσα χρόνια συντηρούν τη μιζέρια στην ομάδα για να δείχνουν οι ίδιοι «κάποιοι», και μάλιστα με λεφτά άλλων. Να «ξεβρωμίσει» δηλαδή από το παρελθόν της, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη βροντοφωνάζουν «επιτέλους λύτρωση»!

Και μιας και ο λόγος περί εκκαθάρισης να σημειωθεί πως την Πέμπτη το μεσημέρι κατέφθασε στα γραφεία της ΠΑΕ έγγραφο από το Υπουργείο Εμπορίου (φώτο) που καλεί τους μετόχους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να διοριστούν εκκαθαριστές εντός 30 μηνών. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι μέτοχοι θα πρέπει να πληρώσουν τα όποια χρέη και βέβαια για τα επόμενα 3 χρόνια υφίσταται ΠΑΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: