Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

«Σηκώνουν μανίκια» στη Λαμία

Σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση προχώρησε το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουλίου η ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας. Την στιγμή που άπαντες περίμεναν την διάλυσή της ή την πτώση δύο ακόμη κατηγοριών, αυτή αναγεννήθηκε για μια ακόμη φορά από τις στάχτες της και απέκτησε διοίκηση! Παλιοί παίκτες της Λαμίας, όπως οι Σερπάνος, Μπαγινέτας, Στριφτός και Αντωνιάδης –μη μπορώντας να δεχθούν το τι θα συνέβαινε- πήραν την πρωτοβουλία και κινητοποίησαν αρκετούς στο να αναμειχθούν με τα διοικητικά δρώμενα των «κυανολεύκων».
Με μπροστάρηδες τους προαναφερόμενους και την πολύτιμη συμβολή του παλαίμαχου άσσου της Λαμίας και του Παναθηναϊκού, Πέτρου Πανόπουλου, ως προπονητή η ομάδα ξεκινά προετοιμασία στις 3 Αυγούστου. Βοηθοί του «δάσκαλου» οι Συρογιάννης και Καψαλιάρης. Πολλοί αυτοί την στιγμή θα αναρωτιέστε ποιο είναι το πρωτοφανές… Μα φυσικά το ότι προπονητές και παίκτες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς! Αποδεικνύοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι επαγγελματικό, αλλά συνεχίζει να μετρά και το συναίσθημα και η αγάπη για την φανέλα και τον Σύλλογο.

Ποιοι εξελέγησαν στο ΔΣ

Ο κύβος λοιπόν ερρίφθη και η Λαμία περπατά σε γνώριμα μονοπάτια για δεύτερη φορά στην ιστορία της –μετά το 2002- αλλά αυτή τη φορά πιο δύσβατα, με την ελπίδα όλων ότι θα τα καταφέρει και πάλι. Το βράδυ της Τρίτης η κάλπη επιτέλους μίλησε, για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης διοικητικού συμβουλίου, και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Απ’ τα 72 εγγεγραμμένα μέλη ψήφισαν τα 36, και ένας εξ αυτών το… έριξε άκυρο.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο -που θα συγκροτηθεί σήμερα- εκλέγονται οι:
1. Χαλβαντζής Ιωάννης του Αθανασίου 33 ψήφοι
2. Τσιλαλής Νικόλαος του Δημητρίου 32 ψήφοι
3. Αμούντζιας Δημήτριος του Παναγιώτη 29 ψήφοι
4. Αλεξίου Αλέξανδρος του Άγγελου 27 ψήφοι
5. Τσούκαλος Ευθύμιος του Χαραλάμπους 27 ψήφοι
6. Κοσμάς Θωμάς του Κωνσταντίνου 26 ψήφοι
7. Καλογερόπουλος Βασίλειος του Κωνσταντίνου 22 ψήφοι
8. Κοντέλλας Περικλής του Αναστασίου 20 ψήφοι
9. Τρέκλας Βασίλειος του Παναγιώτη 19 ψήφοι
10. Βλάχος Ιωάννης του Χρήστου 13 ψήφοι
11. Παπαδήμας Γεώργιος του Ευάγγελου 13 ψήφοι
Αναπληρωματικά μέλη:
1. Αγγελής Χαράλαμπος του Ιωάννη
2. Σταθοκώστας Κωνσταντίνος του Λουκά
3. Δημητρέλος Κωνσταντίνος του Σταύρου
4. Παπαγεωργίου Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι:
1. Κουδουνάς Κωνσταντίνος του Βάιου 21 ψήφοι
2. Τσουβαλής Αθανάσιος του Γεωργίου 20 ψήφοι
3. Χαρίλας Δημήτριος του Τριαντάφυλλου 16 ψήφοι
Αναπληρωματικοί:
1. Καρπέτας Γεώργιος του Κωνσταντίνου
2. Φράγκος Σπυρίδων του Θωμά

Με το πέρας της διαδικασίας ο πρώτος σε σταυρούς, νεοεκλεγείς στο Διοικητικό Συμβούλιο, Γιάννης Χαλβαντζής δήλωσε: «Το πρώτο βήμα έγινε που τυπικά έπρεπε να γίνει για να είμαστε και σύννομοι, γιατί από ‘δω και πέρα ότι γίνεται στην ομάδα θα είναι πάντα σύννομο. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου τα παιδιά που βγήκαν μπροστά για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Αυτό που έγινε είναι πρωτόγνωρο και για τη Λαμία αλλά, και από όσο ξέρω, για όλα τα σωματεία ανά την Ελλάδα. Θέλουμε όλοι να στηρίξουμε την πρωτοβουλία των παιδιών. Είμαστε όλοι συνεργάτες, δεν υπάρχουν διοίκηση και ποδοσφαιριστές. Ο αγώνας είναι κοινός όπως και η αγάπη μας για την ομάδα, αλλά θέλει μεγάλη στήριξη. Οι τοπικές αρχές ήταν εδώ, φαντάζομαι ότι θα έχουμε την στήριξή τους, αλλά περισσότερο χρειάζεται η στήριξη κάθε Λαμιώτη και επιχειρηματία απ’ την Φθιώτιδα ή ανθρώπου που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό αυτή την στιγμή το οικονομικό μέρος γιατί το ξεκίνημα της προσπάθειας απαιτεί κάποια πρώτα έξοδα. Μπορεί οι ποδοσφαιριστές να ήρθαν αφιλοκερδώς αλλά τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας είναι αρκετά. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά, μετά και την σύστασή μας σε σώμα, θα δρομολογηθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευελπιστώ ότι η εγγραφή αθλητών στο σωματείο μας και όλα τα τεχνικά και διοικητικά θα λυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη και τους ανθρώπους που στελεχώνουν το τεχνικό τιμ, είναι πολύ σημαντική η στήριξή τους. Ειδικά από ανθρώπους με μεγάλη εμβέλεια στο πανελλήνιο. Έχουν διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, όπως ο κ. Πανόπουλος. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τη Λαμία εκεί που της αξίζει από πλευράς ονόματος. Αγωνιστικά είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να ελπίζουμε σε κάτι πολύ καλύτερο. Ελπίζουμε όμως σε μια αξιοπρεπή συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Αυτό με την στήριξη όλων και προπάντων του κόσμου. Έχουμε ανάγκη το εισιτήριο, την ταμπέλα και την ηθική του στήριξη. Βλέπω μια κινητοποίηση στον κόσμο και θεωρώ ότι δεν θα είναι κάτι πρόσκαιρο αλλά θα έχει διάρκεια, και όχι μόνο φέτος. Η Λαμία και ο κόσμος της αξίζουν πολύ περισσότερα και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε».

Τι ειπώθηκε κατά τις αρχαιρεσίες

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς, επισήμανε πως «εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε μια ομάδα να μας αντιπροσωπεύει, είναι τρομερό. Όλη αυτή η υποδομή να μην έχει τον πρεσβευτή της, τον εκπρόσωπό της; Είμαι εδώ με την ιδιότητα του μέλους. Είναι διαχρονική η συμπαράσταση του Δήμου με 60-80 χιλ. ευρώ τον χρόνο και σε οποιαδήποτε διοίκηση. Κοιτάμε τη σημαία και συμπαραστεκόμαστε σε όλους. Η θέση του Δήμου είναι ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να αξιοποιηθεί. Συμπαραστεκόμαστε σ’ αυτούς που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία και θα είμαστε μαζί τους σε οτιδήποτε χρειαστούν με τις διασυνδέσεις και τις γνωριμίες μας. Απόψε δικαιώνεται και ο δικός μας αγώνας μαζί με τον δικό σας. Εύχομαι καλή δύναμη και ευχαριστώ και συγχαίρω όλους τους συντελεστές της προσπάθειας. Δεν σταματάει η προσπάθεια να βρεθεί ένα μόνιμο σχήμα».
Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος τόνισε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη στους αθλητές που πήραν αυτή την πρωτοβουλία και σε όσους στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο. Στον Πέτρο Πανόπουλο και τους συνεργάτες του και σε όσους αθλητές θα προσφερθούν. Όλο αυτό το γίγνεσθαι τελικά δεν χάνεται, υπάρχει φλέβα που χτυπάει. Συναισθανόμαστε την δυσκολία του εγχειρήματος. Χωρίς προσπάθεια δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Η Νομαρχία σ αυτή την προσπάθεια θα σταθεί δίπλα σας και θα στηρίξουμε σε ότι κρίνετε αναγκαίο, για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την πρωτοβουλία και την γενναιότητα σας και πρέπει όλοι να την στηρίξουμε. Μπράβο σε όλα τα σωματεία για την βοήθεια. Ο κόσμος όλου του νομού πρέπει να βοηθήσει, όχι μόνο της Λαμίας. Καλή διάθεση να υπάρχει, ξεχνώντας τις παθογένειες του παρελθόντος. Αυτοί που θα το συνεχίσουν πρέπει να ισοπεδωθούν. Να σταματήσει το καρκίνωμα που τρώει τη Λαμία. Από αύριο εσείς στα αγωνιστικά κι εμείς στα υποστηρικτικά. Στην κριτική δικαιούται όποιος συμμετέχει,. Όχι αυτός που είναι απών. Απέκτησα κι εγώ εμπειρίες αυτό το διάστημα κι έτσι θα προχωρήσουμε».
«Δεν υποσχόμαστε τίποτα», είπε ο Νίκος Τσιλαλής και ξεκαθάρισε ότι θα γίνει προσπάθεια. Παράλληλα τόνισε ότι «αν συνεχίσουν να μας κατηγορούν ανώνυμα στα διάφορα σάιτς και μπλογκς εγώ θα παραιτηθώ. Όποιος δεν θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια να μην έρθει στο γήπεδο». Ακόμη επισήμανε πως στις αρχαιρεσίες προσεκλήθη και απ’ την παράταξη Σερέτη ο κ. Μπαρτσώκας ο οποίος δεν παρέστη.
Απ' την πλευρά του ο Δημήτρης Αμούντζιας τόνισε: «Ίσως κάποιοι δεν κατάλαβαν τι σημαίνει να μην κατέβει πρωτεύουσα νομού, έστω και στο περιφερειακό. Το ποδόσφαιρο είναι προέκταση του πολιτισμού. Μας παρακάλεσαν κάποιοι ποδοσφαιριστές να κατέβει η ομάδα να αγωνιστεί και δεν μπορούσαμε να πούμε όχι. Απαιτώ σεβασμό σε πολλούς από εμάς, τα ιδρυτικά στελέχη της Λαμίας. Ας μην νομίζουν κάποιοι ότι η Λαμία είναι δική τους. Τους θέλουμε όλους κοντά μας. Προσπαθούμε χωρίς χρήματα. Αγαπάμε την ομάδα κάτι που είναι ο κοινός στόχος. Το καλύτερο είναι να κατέβει η ομάδα κι ας λένε κάποιοι ότι θα τρώμε 5 γκολ σε κάθε παιχνίδι. Το προπονητικό τιμ θα εργαστεί αφιλοκερδώς. Όλα τα παιδιά έχουν πρότυπο τη Λαμία απ’ τις ακαδημίες. Εδώ και μια βδομάδα προσπαθούμε και τα παρατήσαμε όλα και θέλουμε κι άλλους να ακολουθήσουν. Σας θέλουμε όλους, να βοηθήσουμε. Οι ποδοσφαιριστές θα παίξουν αφιλοκερδώς κινδυνεύοντας την σωματική τους ακεραιότητα σε αντίξοες συνθήκες. Τρεις είναι οι στόχοι. Να μην γίνουμε ρεζίλι πανελλαδικά, να παρουσιαστούν κάποιος-οι να πάρουν την ομάδα. Είναι ντροπή μας να μην κατεβάσουμε ομάδα. Επέστρεψαν επιταγές κάποιοι παίκτες στις ομάδες τους για να αγωνιστούν στη Λαμία. Πρέπει να βασιστούμε στα δικά μας Παιδιά. Τα περισσότερα σωματεία μας είπαν πάρτε όποιον θέλετε. Ευχαριστώ το Λιανοκλάδι που έδωσε τα δελτία σε ποδοσφαιριστές που ήθελαν να αγωνιστούν στη Λαμία. Ξανακάνουμε έκκληση να παρουσιαστούν Λαμιώτες να πάρουν την ομάδα. Παρακαλούμε όλους σας να μας βοηθήσετε, είμαστε μισθωτοί. Η ιστορία γράφεται, δεν διαγράφεται. Θέλουμε κοντά τον σύνδεσμο γιατί αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα με καλοπροαίρετες προτάσεις. Πρέπει όλοι να πιστέψουμε στην ομάδα μας. Αυτός που θα παρουσιαστεί να πάρει την ομάδα θα γίνει Γενική Συνέλευση και εσείς θα αποφασίσετε αν πρέπει να δώσουμε την ομάδα. Η Λαμία ανήκει σε όλους μας», είπε ο Δημήτρης Αμούντζιας στα υπόλοιπα μέλη του Ερασιτέχνη.

Τώρα, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, θα φανούν οι προθέσεις πολλών που ξεκίνησαν την προπαγάνδα πριν ακόμη ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο. Άλλωστε τα πονηρά μυαλά τους πολλά θα σκαρφιστούν. Το 2002 κατηγόρησαν τον Πέτρο Πανόπουλο ότι ξεκίνησε την προετοιμασία νωρίς. Τώρα πιθανόν να λένε ότι ξεκινά αργά. Άλλωστε η κουτοπονηριά είναι το μόνιμο χαρακτηριστικό τους κι αυτό που τους διακρίνει είναι η εύκολη κριτική, όντας τιμητές των πάντων και πάντα με πλάτες και λεφτά άλλων.
Η Λαμία ξεκινά απ' το μηδέν και καλό θα ήταν να επισημάνουμε σ' αυτό το σημείο ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στοχοποιηθούν τα παιδιά που δεν θα θελήσουν να προσφέρουν αγωνιζόμενοι αφιλοκερδώς. Πολλοί απ' αυτούς άλλωστε ζουν απ΄το ποδόσφαιρο. Να μην ξεχάσουμε βέβαια και όλους τους παράγοντες που δήλωναν καιρό τώρα ότι η Λαμία χρειάζεται στήριξη. Τόνιζαν μάλιστα πως θέλουν να βοηθήσουν στα δύσκολα. Κύριοι, πιο δύσκολα δεν γίνεται. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα από πλευράς των σωματείων σας.
Αυτό που προέχει τώρα είναι η ενότητα και το εκμηστηρεύτηκε στο «fthiotidasport» και ο Θανάσης Σερπάνος: «Έγιναν πολλά στο παρελθόν που πρέπει να παραμεριστούν για το καλό της ομάδας», μας είπε. Ο Λαμιώτης ποδοσφαιριστής έδωσε το «παρών» στα γραφεία της ΕΠΣΦ με τον Ηλία Μπαγινέτα, αλλά δεν θέλησαν να μιλήσουν δημόσια. Το εγχείρημα που ξεκινά μπορεί να είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Κι όπως ανέφερε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Πέτρος Πανόπουλος η ομάδα θα μιλήσει στο γήπεδο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: