Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Θερμή υποδοχή στους δευτεραθλητές κόσμου της εθνικής εφήβων

Υποδοχή αντάξια της επιτυχίας τους, την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, επιφύλαξε η Πολιτεία και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) στην Εθνική Εφήβων, κατά την άφιξη της αποστολής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Παρών ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, που συνεχάρη τους παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου, χαρακτήρισε μεγαλειώδη την επιτυχία τους και τους συμβούλεψε να μην απολογούνται για κάτι που δεν πήραν, το χρυσό, δηλαδή μετάλλιο που ήταν ο στόχος όλων στην ομάδα στον τελικό με τις ΗΠΑ. Τους δευτεραθλητές κόσμου υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε, μιλώντας προς τους «αργυρούς» έφηβους: «Όλο το μπάσκετ ασχολείται μαζί σας και γενικά οι φίλαθλοι. Οι ομάδες πρέπει να πιστεύουν, να δουλεύουν και να προωθούν. Στον Άρη είχαμε επτά νέους παίκτες και στον Ολυμπιακό πέντε. Υπήρχαν βέβαια και οι έμπειροι παίκτες, αλλά ως επί το πλείστον είχαμε νέους παίκτες. Ο Φιλίππου ήταν 17 χρόνων και ο Λυπηρίδης ήταν 17 ετών, αλλά και στον Ολυμπιακό οι Τάρλατς, Τόμιτς, Νάκιτς, Μωραϊτης ήταν 17 ετών. Διαθέτετε 'πλαστικά' και δυνατά κορμιά, έχετε και ταλέντο τεράστιο. Δεν θα φοβάστε κανέναν. Μόνο να ακούτε τους προπονητές σας και να βελτιώνετε τις αδυναμίες σας. Όπως μία άλλη Εθνική στο παρελθόν που είχε πάρει το Παγκόσμιο και όλα τα παιδιά έπαιξαν αργότερα στην Εθνική ανδρών... έτσι θα γίνει και με σας. Ο στόχος είναι να βρεθείτε στην Εθνική και στην Α1. Πρώτα να ευγνωμονείτε τους γονείς σας που σας στηρίζουν. Αυτοί είναι οι πρώτοι και μετά τον κόουτς. Αυτός που δουλεύει δεν χάνει ποτέ. Θα παίξει σίγουρα αν έχει ταλέντο και δουλεύει. Συγχαρητήρια, η επιτυχία σας ήταν μεγαλειώδης». Στο τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού στράφηκε προς τον αρχηγό, Νίκο Παππά, και του είπε: «Σε άκουσα να αναφέρεσαι με πίκρα στο γεγονός πως δεν κατακτήσατε το χρυσό μετάλλιο. Δεν θα απολογείστε. Πήρες αυτό που πήρες σαν ομάδα και δεν θα απολογείσαι για κάτι που δεν πήρες», κατέληξε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βλασσόπουλος, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Το σημαντικό είναι από εδώ και πέρα οι ομάδες και οι προπονητές να αξιοποιήσουν αυτά τα παιδιά. Να τους δώσουν χρόνο συμμετοχής στους συλλόγους. Προς τους ίδιους τους παίκτες θέλω να πω να μην σταματήσουν να γίνονται καλύτεροι, γιατί τότε θα πάψουν να είναι καλοί. Έχουν να συναγωνιστούν πολλούς καλούς παίκτες γεννημένους τη δεκαετία του '80. Στόχος για σας θα πρέπει να είναι η Εθνική ανδρών». Καταλήγοντας ο Γιώργος Βλασσόπουλος αφιέρωσε την επιτυχία αυτή στη σύζυγο και τη νεογέννητη κόρη του, τις οποίες όπως τόνισε δεν έχει δει για έναν μήνα τώρα.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός Νίκος Παππάς τόνισε: «Ευχαριστούμε για την υποδοχή, είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ελπίζουμε στο μέλλον να πετύχουμε πάλι κάτι ανάλογο. Θέλαμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά υπήρξαν κάποιες δυσκολίες στην προετοιμασία και μερικά προβλήματα τραυματισμών. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την επιτυχία».

Όταν ρωτήθηκε για τη γνώμη του ως προς την αύξηση των μη Ευρωπαίων παικτών κάθε ΚΑΕ σε τρεις, ο Παππάς απάντησε: «Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε μια θέση. Ίσως οι ξένοι να είναι σε καλύτερο επίπεδο, αλλά μπορούμε να δουλέψουμε, να τους φτάσουμε και να τους ξεπεράσουμε». Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε: «Τώρα μπροστά μας έχουμε τη Ρόδο και το Ευρωπαϊκό νέων ανδρών, οπότε πρέπει να ξεκουραστούμε για όσο χρόνο έχουμε. Σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία αυτό που καταφέραμε, αλλά θέλουμε και στη Ρόδο να κάνουμε κάτι ανάλογο».

από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: