Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Ένα βήμα πριν το Πρωτοδικείο η Λαμία

Ένα ακόμη δύσκολο καλοκαίρι περνά ο φίλαθλος κόσμος της Λαμίας ο οποίος βλέπει την αγαπημένη του ομάδα να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, λόγω της ανυποληψίας στην οποία έχει περιέλθει πλέον ο Σύλλογος. Το μάννα εξ ουρανού, δηλαδή η έκπληξη του επιχειρηματία της τελευταίας στιγμής, δεν εμφανίστηκε ούτε σήμερα πράγμα που βέβαια φαντάζει πολύ λογικό. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά την στιγμή που σε μία εποχή "ισχνών αγελάδων" οικονομικά θα εμφανιστεί ο επιχειρηματίας που θα πάρει στις πλάτες του την ομάδα, ρισκάροντας οικονομικά την επιχείρησή του, όταν μάλιστα δεν υπάρχει αυτός ο "ένας" με τον πακτωλό χρημάτων στην περιοχή.
Στην σημερινή Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΑΣ Λαμία ζητήθηκε νέα παράταση ως την Πέμπτη. Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Τσιλαλής, ανέφερε πως νωρίτερα το μεσημέρι -παρουσία του ίδιου- ο Δήμαρχος, Γιώργος Κοτρωνιάς, είχε συνάντηση στο γραφείο του με επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να αναλάβει τις τύχες της Λαμίας και που ζήτησε, για προσωπικούς λόγους, διορία δύο ημερών να απαντήσει. Αν δεν "κάτσει" κι αυτή η περίπτωση μέχρι το βράδυ της Πέμπτης η ομάδα θα οδηγηθεί μοιραία στην λύση του Πρωτοδικείου ώστε να οριστεί Διοικούσα Επιτροπή, κάτι που φαντάζει ως σημάδι διάλυσης το οποίο βέβαια κανείς δεν εύχεται.
Ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, Ηλίας Παλιαλέξης τόνισε πως οι προσπάθειες του Δήμου και της Νομαρχίας συνεχίζονται, λέγοντας εντούτοις χαρακτηριστικά πως "δεν είναι εύκολο να εισπράττουμε αρνήσεις". Σε ότι αφορά την επιμονή που δείχνουν ορισμένοι να μάθουν ονόματα επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται αρκέστηκε να πει το φυσιολογικό: Ότι η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει ενέργειες και όχι ονόματα.
Ψάχνοντας πάντως τις αιτίες που αποχωρούν όλοι οι επιχειρηματίες την τελευταία στιγμή ξεκίνησε μια συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων για το εξής: Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων, Γιώργος Ζγατζούρης, σωστά αναρωτήθηκε τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση που κάποιοι αναλάβουν και οδηγήσουν τη Λαμία στη Γ' Εθνική, όταν και θα γίνει και πάλι ΠΑΕ. Κι αυτό γιατί τις μετοχές της επαγγελματικής ομάδας έχουν στα χέρια τους οι Νίκος Χαλκιάς και Σπύρος Καγκαράς.
Αυτό λοιπόν που προέκυψε απ' την συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε έντονο ύφος είναι η αλήθεια, είναι το ποιος εγγυάται στον κάθε ενδιαφερόμενο ότι του χρόνου, όταν θα έχει ανέβει η Λαμία στη Γ' Εθνική και θα είναι ξανά ΠΑΕ, πως δεν θα του πάρουν με το "έτσι θέλω" την ομάδα οι μεγαλομέτοχοι. Ο Νίκος Χαλκιάς δεσμεύτηκε, όπως ανέφερε σχετικά ο Νίκος Τσιλαλής, να την δώσει -αν επέλθει η άνοδος- με 1 ευρώ. Τι γίνεται ωστόσο με την περίπτωση του Σπύρου Καγκαρά που αποχώρησε κι αυτός όταν όλοι περίμεναν να αναλάβει την ομάδα στη Δ' Εθνική, θα παραχωρήσει τις μετοχές που κατέχει; Η πλειοψηφία πάντως κατέληξε πως αυτό είναι το εμπόδιο που μπαίνει σε κάθε επιχειρηματία και γι' αυτό δεν ασχολείται, μιας και -όπως ξεκαθαρίστηκε- δεν υφίσταται θέμα χρεών για τον Ερασιτέχνη.
Άλλες δύο μέρες λοιπόν αγωνίας για τον φίλαθλο κόσμο της Φθιώτιδας που μοιραία αποδέχτηκε την διορία των δύο ημερών, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς απ' την στιγμή που δεν έχει καταβληθεί στην Εφορευτική Επιτροπή καμία υποψηφιότητα. Άλλες δύο μέρες χαμένες για μια ομάδα που κινείται διαρκώς στα ίδια επίπεδα, μένοντας δέσμια στην προσπάθεια αναζήτησης διοίκησης, επενδυτών, "σωτήρων"... Σε μια περίοδο που όλες οι ομάδες αναζητούν παίκτες η Λαμία ψάχνει διοίκηση, κι αυτό τα λέει όλα.
Το "παρών" στη Συνέλευση έδωσε και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, χωρίς ωστόσο να λάβει τον λόγο αφού έδειχνε καταβεβλημένος απ' το γεγονός ότι παρέμεινε για κάποιο διάστημα κλινήρης. Επίσης ο Νίκος Τσιλαλής άφησε υπόνοιες ότι το τηλέφωνο του φερόμενου ως Παπαγεωργίου εκ Βελγίου ανήκει σε πρώην μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: