Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Hellas OnLine περιόδου 2009-2010, το οποίο έχει ως εξής:
1η φάση
Θα λάβουν μέρος οι 36 ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και θα διεξαχθούν 18 απλοί αγώνες. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια των αγώνων, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.

2η φάση
Θα λάβουν μέρος οι 18 νικήτριες ομάδες της 1ης φάσης και οι 18 ομάδες της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Θα διεξαχθούν 18 απλοί αγώνες στην έδρα των ομάδων που θα προκριθούν από την 1η φάση. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια των αγώνων, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.
3η φάση
Ύστερα από κλήρωση μεταξύ των 18 ομάδων που προκρίθηκαν από την 2η φάση, θα αναδειχτούν δύο ζευγάρια, τα οποία θα διαγωνιστούν σε απλούς αγώνες. Αν το ζευγάρι προκύψει με ομάδες από την Β΄ και την Γ΄ Εθνική, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής. Σε περίπτωση που το ζευγάρι προκύψει με ομάδες της ίδιας κατηγορίας, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια των αγώνων, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.
4η φάση
Θα λάβουν μέρος οι 16 νικήτριες ομάδες της 2ης και της 3ης φάσης και οι 16 ομάδες της Super League. Θα διεξαχθούν 16 απλοί αγώνες στην έδρα των ομάδων που θα προκριθούν από την 2η και την 3η φάση. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια των αγώνων, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.
5η φάση

Θα λάβουν μέρος οι 16 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης. Θα διεξαχθούν 8 απλοί αγώνες στο γήπεδο της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια των αγώνων, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.
6η φάση (Προημιτελική)
Θα λάβουν μέρος οι 8 νικήτριες ομάδες της 5ης φάσης. Θα διεξαχθούν 4 απλοί αγώνες στο γήπεδο της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι. Το εκτός έδρας γκολ δεν θα υπολογίζεται διπλό.
7η φάση (Ημιτελική)
Θα λάβουν μέρος οι 4 νικήτριες ομάδες της 6ης φάσης. Θα διεξαχθούν 2 διπλοί αγώνες, εκ των οποίων ο πρώτος θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Αν βάσει των αποτελεσμάτων στους αγώνες της 7ης φάσης δεν προκύπτει ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα τα οποία πέτυχε κάθε ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Αν και οι δύο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στους αγώνες τους, τότε ο δεύτερος αγώνας παρατείνεται κατά δύο δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα. Αν ο αριθμός των τερμάτων των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια της ημίωρης παράτασης είναι ο ίδιος, τότε τα τέρματα της φιλοξενούμενης ομάδας υπολογίζονται διπλά και παίρνει αυτή την πρόκριση. Σε περίπτωση που στην παράταση δεν σημειωθεί τέρμα, τότε ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία της εκτέλεσης πέναλτι.
Τελικός
Ως έδρα του τελικού αγώνα για την περίοδο 2009-2010 ορίζεται το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: