Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ποινικοποίηση της «βουτιάς»

Στην εισαγωγή νέων αυστηρότερων μέτρων με σκοπό να σταματήσει η εξαπάτηση των διαιτητών από τις ποδοσφαιρικές «βουτιές» προχώρησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας (FFA). H ανακοίνωσή της προβλέπει ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών στους επίδοξους ποδοσφαιριστές που «συλλαμβάνονται» για θέατρο, ώστε να κερδίσουν πέναλτι ή αποβολή αντιπάλου παίκτη.

«Νομίζω ότι όλοι, φίλαθλοι, αθλητές και μέσα ενημέρωσης, πιστεύουν ότι η υποκρισία είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο επικεφαλής της FFA, Μπεν Μπάκλι. Ωστόσο, πιθανή είναι η επανεξέταση των αγώνων ή η επιβολή ποινών αναδρομικά για φάσεις, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, όπως στην περίπτωση που δεν υποπέσει στην αντίληψη του διαιτητή μία παράβαση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης κόκκινης κάρτας που δόθηκε λανθασμένα.
«Είμαι βέβαιος ότι η αλλαγή θα εκτιμηθεί από το σύνολο της αθλητικής κοινότητας», τόνισε ο Μπάκλι, ο οποίος γνωστοποίησε ότι οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ από την έναρξη της περιόδου της Α’ Κατηγορίας την επόμενη εβδομάδα. «Είναι σημαντικό για μας που οι πειθαρχικές προβλέψεις για την Α Κατηγορία συνάδουν όχι μόνο με αυτές της διεθνούς αθλητικής κοινότητας αλλά και με τις προσδοκίες μέσα στην χώρα», είπε κλείνοντας.

από sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: