Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΠΑΟ: Aνασύνταξη εδώ και τώρα!

Το χθεσινό συνονθύλευμα με την πράσινη φανέλα πρέπει να προβληματίσει άπαντες στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Η βαριά ήττα στον πρώτο αγώνα του Γ’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Σπάρτα στην Πράγα με 3-1 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της κακής αντίληψης και των λάθος επιλογών της τεχνικής ηγεσίας. Η πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δυσκόλεψε αισθητά και το «τριφύλλι» επιβάλλεται να δουλέψει και να διορθώσει τις «χτυπητές» αδυναμίες του.
Όσο φιλόξενη ήταν η τσεχική πρωτεύουσα δύο φορές στο παρελθόν, τόσο αφιλόξενη προέκυψε χθες. Το χειρότερο στην όλη υπόθεση είναι ότι η φετινή Σπάρτα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση το φόβητρο, ούτε καν το φαβορί για θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της. Ο σοβαρός Παναθηναϊκός, με το υλικό και την ποιότητα που διαθέτει κυρίως μεσοεπιθετικά μπορούσε να είχε «καθαρίσει» εύκολα το ματς. Όσοι, όμως, παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Τρίτης παρατήρησαν ότι τέτοια αμυντική λειτουργία στον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε ούτε την περίοδο που η ομάδα έμενε εκτός Ευρώπης…

Λιγότερο από μία βδομάδα έμεινε λοιπόν για τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού Σταδίου και ο Χενκ Τεν Κάτε δεν έχει άλλη επιλογή από το να «διαβάσει» σωστά την αντίπαλο και να προσαρμόσει αναλόγως τα πλάνα του. Το «βάπτισμα» παικτών σε θέσεις που δεν έχουν παίξει ποτέ στην καριέρα τους ή η εμμονή σε πρωτοκλασάτους μεν, αλλά περισσότερο ανέτοιμους συγκριτικά με κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές, πρέπει να σταματήσει. Και μην ξεχνάμε ότι το κόστος σε ενδεχόμενο αποκλεισμό θα είναι μεγάλο και σίγουρα δεν θα άρεσε σε κανέναν στην Παιανία.

Η αισιοδοξία δεν χάνεται

Όπως αναφέραμε, ο κακός χθεσινός Παναθηναϊκός αν βελτιωθεί μπορεί εύκολα να περάσει τους Τσέχους. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τίποτα ιδιαίτερο να επιδείξουν, πέραν του εξαιρετικού ποσοστού των τριών γκολ σε τέσσερις φάσεις. Αντιλαμβανόμενοι την ποιότητα που χωρίζει τις δύο ομάδες, ο Τεν Κάτε παραδέχτηκε μεν ότι η πρόκριση δυσκόλεψε, αλλά: «Κερδίζουμε μαζί και χάνουμε μαζί. Σήμερα (σ.σ. Τρίτη) χάσαμε όλοι και πρέπει να φροντίσουμε την επόμενη εβδομάδα να κερδίσουμε όλοι μαζί. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά ακόμη το πιστεύω, αρκεί να είμαστε πολύ καλύτεροι από σήμερα».
Από τη μεριά του, ο κακός χθες Σεντρίκ Καντέ τόνισε: «Οταν χάνεις 2-0 στο ημίχρονο, δεν είναι εύκολο. Αν ήταν 0-0, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Το 2-1 δεν θα ήταν κακό σκορ για εμάς. Θα μας έδινε περισσότερες ελπίδες. Αλλά μετά δεχθήκαμε και το τρίτο τέρμα και πλέον τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα στη ρεβάνς, αλλά μπορούμε να περάσουμε. Είναι στο χέρι μας ακόμα. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Θεωρώ ότι χαρίσαμε το παιχνίδι».
Ο νωθρός χθες Ζιλμπέρτο Σίλβα ανέφερε:
«Είχαμε μια πολύ κακή βραδιά, τίποτα δεν πήγε καλά. Πρέπει να αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα. Ακόμα πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και έχουμε ένα δεύτερο παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς μας για να το αποδείξουμε. Αυτό είναι σημαντικό και νομίζουμε μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση». Από τη μεριά του, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου, ξεκαθάρισε: «Ξέραμε ένα μήνα τώρα ότι θα έχουμε αυτό το παιχνίδι. Επρεπε να είμαστε έτοιμοι, αλλά αυτό δεν έγινε και φταίμε όλοι γι' αυτό».

από sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: