Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Νέα εποχή για την Λαμία!!!

Από την κόλαση στον παράδεισο η ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας η οποία -όχι απλά είναι "πολύ σκληρή για να πεθάνει", αλλά αναγεννιέται από τις στάχτες της! Από την διάλυση λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων στην συνέχεια στο πρωτάθλημα και σε μια νέα αρχή που θέτει τις βάσεις για πολλά και μεγάλα πράγματα μιας και -όπως μας έλεγε χτες ο κ.Κουτσογιαννακόπουλος- πρόκειται όντως για μία λύση κοινά αποδεκτή. Η Λαμία δεν είναι ακέφαλη, έχει πλέον διοικητικό σχήμα και έπεται συνέχεια...
Απ' την πρώτη στιγμή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, ο Δήμος Λαμιέων, ο Α.Σ. ΛΑΜΙΑ και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων έκαναν συζητήσεις επί συζητήσεων και κατέληξαν σε λύση. Μετά και την αποψινή συνεδρίαση στο κτίριο όπου στεγάζεται η Νομαρχία εξεδώθη ανακοίνωση, που συνυπογράφουν όλοι οι παραπάνω, η οποία αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Mε πλήρη συναίσθηση της επιθυμίας των πολιτών όλης της Φθιώτιδας να βρεθεί μια υγιής και βιώσιμη λύση για την ομάδα της Λαμίας από την πρώτη στιγμή η Νομαρχία Φθιώτιδας, ο Δήμος της Λαμίας, o Α.Σ. ΛΑΜΙΑΣ και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές όπως επίσης επιχειρηματίες της περιοχής κληθήκαμε να εξετάσουμε αλλά και να εξαντλήσουμε όλα εκείνα τα περιθώρια για να βρεθεί άμεσα η πλέον υγιής λύση.
Όλοι μας συμφωνήσαμε ότι οι κατά καιρούς "σωτήρες" δημιούργησαν πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα πιθανά να έλυσαν.
Συμφωνήσαμε ότι οι οποιεσδήποτε λύσεις που πιθανά να αναζητηθούν θα πρέπει να απαντούν σε ένα υγιές σχήμα που να εξασφαλίζει τη συνέχεια. Ένα σχήμα που θα απαντά θετικά στη διαφανή διαχείριση των οικονομικών πόρων, στη σύνθεση όλων των αθλητικών και επιχειρηματικών δυνάμεων της περιοχής, στο ξεκαθάρισμα του τοπίου, μια για πάντα, στην πλήρη συνεργασία όλων των αθλητικών παραγόντων και αθλητικών δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς.
Διευρύνθηκε ένας επίπονος διάλογος σε όλα τα επίπεδα. Εξετάστηκαν πληθώρα από λύσεις και πολλές προσφορές. Θεωρούμε ότι στο σύνολό τους όλοι όσοι απευθυνθήκαμε αντιμετώπισαν ιδιαίτερα θετικά το εγχείρημα και υποσχέθηκαν αμέριστη υποστήριξη και πλήρη ηθική και υλική συμπαράσταση.
Σύμφωνα με την εκτίμησή μας το βασικό πρόβλημα της ομάδας της Λαμίας είναι η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας, η διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες, η πολυσυλλεκτικότητα στελεχών και απόψεων και ο πολυμετοχικός χαρακτήρας της ΠΑΕ.
Μετά από όλα αυτά καταλήξαμε ότι οι βασικοί στόχοι για το αμέσως προσεχές διάστημα είναι να μπει η ομάδα στο γήπεδο και να αποκλειστεί η πιθανότητα να αποβληθεί από το πρωτάθλημα.
Συγχρόνως και παράλληλα να προχωρήσει η διαδικασία εξυγίανσης της ίδιας της ΠΑΕ έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί μια για πάντα το οποιοδήποτε τοπίο θολό ή μη υπάρχει πάνω από αυτή.
Μετά από επίπονο και πολύωρο διάλογο καταλήξαμε.
- Χρειάζεται μια πανστρατιά του επιχειρηματικού και του αθλητικού κόσμου της περιοχής έτσι ώστε η μεγαλύτερη ομάδα της περιοχής να ενισχυθεί να εξυγιανθεί και να ορθοποδήσει.
- Χρειάζεται διεύρυνση του διαλόγου προς όλες τις κατευθύνσεις και πολιτική ανοιχτών θυρών έτσι ώστε η μεγαλύτερη ομάδα της περιοχής να γίνει κοινό κτήμα όλων μας.
Κάτω απ' αυτές τις προϋποθέσεις και μετά από πρόσκληση της νομαρχίας και του δήμου ανέλαβε όλη αυτή την προσπάθεια ένα διοικητικό σχήμα με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Καγκαρά Οικονομολόγο - Λογιστή – Επιχειρηματία.
Επιλέχτηκε ο κ. Καγκαράς για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα επιμέρους χρηματοοικονομικά προβλήματα, να διευρύνει το διάλογο για να ανακτηθεί η σύνθεση των απόψεων, να διασφαλίσει τον πολυμετοχικό χαρακτήρα της ΠΑΕ και να απαλλάξει την ΠΑΕ από τα βάρη του παρελθόντος. Επιλέχτηκε ο κ. Καγκαράς για να μην αποκλειστεί η οποιαδήποτε προσφορά σημερινή η μελλοντική και το κυριότερο να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης των πολιτών και των φιλάθλων προς την ομάδα της Λαμίας.
Ο κ. Καγκαράς που αποδέχτηκε να αναλάβει αυτό το βαρύ φορτίο θα έχει την έμπρακτη συμπαράσταση σε όλα τα επίπεδα του δήμου και της νομαρχίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το μεσημέρι έγινε συνάντηση του κ. Σπύρου Καγκαρά με το Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Θανάσης Χειμάρα, το δήμαρχο Λαμίας κ. Γιώργο Κοτρωνιά τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο και τον αντιδήμαρχο Λαμίας κ. Ηλία Παλιαλέξη όπου αποτυπώθηκαν με πλήρη λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία απ' όλες τις πλευρές και προσδιορίστηκαν τα σημεία των παρεμβάσεων. Ξεκαθαρίστηκε ότι τις αμέσως προσεχείς ώρες θα αρχίσει να χτίζεται η νέα ομάδα με 4 βασικούς στόχους:
-Συνέχεια της προσπάθειας της Ομάδας στην Κατηγορία.
-Αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της περιοχής.
-Ανάκτηση της σχέσης εμπιστοσύνης της ομάδας με τους φιλάθλους και την κοινωνία.
-Πλήρη εκκαθάριση της ΠΑΕ.
Στην κατεύθυνση αυτή διευρύνθηκε ο διάλογος σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε να προκύψει το διοικητικό σχήμα που θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα σε αυτούς τους στόχους.
Στο προσκλητήριο μας αυτό κανείς από όσους απευθυνθήκαμε δεν αρνήθηκε την βοήθεια. Αντικειμενικοί κυρίως λόγοι δεν επέτρεψαν σε πολλούς να μετάσχουν ενεργά χωρίς αυτό να αποκλείει την μελλοντική τους εμπλοκή.
Από την όλη προσπάθεια συγκροτήθηκε πενταμελές διοικητικό σχήμα που το αποτελούν:
-Σπύρος Καγκαράς, οικονομοτεχνικός επιχειρηματίας με θητεία στο ποδόσφαιρο,
-Νίκος Χαλκιάς, επιχειρηματίας πετρελαιοειδών,
-Κώστας Τζούφλας, επιχειρηματίας,
-Μίμης Χαλβαντζής ως εκπρόσωπος του Α.Σ. Λαμία, επιχειρηματίας,
-Λεωνίδας Γιαννέλος, Πρόεδρος Δ.Σ. Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, τραπεζικός υπάλληλος.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα παίρνουν τις αποφάσεις στα πλαίσια της λειτουργίας των οργάνων της ΠΑΕ οι μετοχές της οποίας άμεσα θα μεταβιβαστούν.
Η επιτροπή θα αποφασίζει για όλα τα λειτουργικά θέματα, τη στελέχωση των τμημάτων και κυρίως του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Συμφωνήθηκε επίσης ο Δήμος και Νομαρχία να απευθύνει ανοιχτή και δημόσια έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής για συμμετοχή στο πολυμετοχικό σχήμα. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι πολλοί επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες της περιοχής με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή δεν αρνήθηκαν την ενίσχυση της ομάδας το αμέσως προσεχές διάστημα.
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή θα είναι αυτή που θα προωθήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις και αυτοί που θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της ομάδας όλο το προσεχές διάστημα. Θα είναι δε αρμόδια για όλες τις αποφάσεις μέχρι τη συγκρότηση των κατά νόμο οργάνων."

Δεν υπάρχουν σχόλια: