Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Ποιος θα χρεωθεί αυτή την ξεφτίλα;

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου βίωσαν όσοι ηρωικοί φίλαθλοι έδωσαν το παρών στο "δεύτε τελευταίο ασπασμό" της ποδοσφαιρικής Λαμίας νωρίτερα το μεσημέρι. Μια ομάδα παρατημένη στις τύχες τις από διοικήσεις, παράγοντες, "σωτήρες", τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, ακόμη και απ' τον οργανωμένο σύνδεσμο φιλάθλων της που ακόμη δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση να τοποθετηθεί στα όσα τραγικά συμβαίνουν.
Η φιλοξενούμενη ομάδα του Πυρσού Γρεβενών ήταν εκεί, το ίδιο και οι διαιτητές. Έλειπε η γηπεδούχος Λαμία εκθέτοντας όλους αυτούς που λυμαίνονταν τόσα χρόνια τις σάρκες τις. Ο παρατηρητής του αγώνα, Φίλιππος Αλεξιάδης, έξω απ' τα αποδυτήρια των διαιτητών διάβασε στον Τύπο τι έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής: "Ο αγώνας δεν έγινε γιατί την προκαθορισμένη ώρα έναρξής του (15.00) δεν εμφανίσθηκε στο γήπεδο η γηπεδούχος ομάδα "ΛΑΜΙΑ". Περίμενα στο κέντρο του γηπέδου 10' χωρίς όμως τελικά η γηπεδούχος ομάδα "ΛΑΜΙΑ" να εμφανισθεί. Ύστερα από αυτό αποχώρησα και έκλεισα το φύλλο αγώνα. Η φιλοξενούμενη ομάδα "Πυρσός Γρεβενών" παρατάχθηκε κανονικά στο γήπεδο. Τα έξοδα διαιτησίας - παρατηρητή αγώνος - παρατηρητή διαιτησίας δεν καταβλήθηκαν. Γιατρός αγώνα δεν προσήλθε. Ουδεμία άλλη παρατήρηση".
Ο απλός κόσμος, οι αγνοί φίλαθλοι που "μεγάλωσαν" στο γήπεδο ήταν εκεί. Άνθρωποι 50 χρόνων που δεν άντεξαν το απίστευτο ρεζιλίκι και βούρκωσαν μπροστά στο κατάντημα της ιστορικής ομάδας της Λαμίας. Κανείς δεν βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο να τους πει τι φταίει. Όχι μόνο ο Αλέξης Κούγιας αλλά και όλοι αυτοί που τσακώνονται συνεχώς μεταξύ τους. Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις και παράγοντες. Δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι που έτρεχαν το καλοκαίρι να φωτογραφηθούν με τον "Μεσσία" Αλέξη Κούγια και σήμερα απολάμβαναν τη ζέστη μπροστά στα τζάκια τους.
Όλοι αυτοί είναι υπόλογοι απέναντι στον φίλαθλο κόσμο όλου του νομού Φθιώτιδας. Είναι υπόλογοι για την πιο μαύρη σελίδα στο βιβλίο ιστορίας της Λαμίας. Ο φίλαθλος κόσμος κύριοι νιώθει προδομένος και σήμερα δεν βρέθηκε κανείς σας στο γήπεδο να του δώσει μια απάντηση.
Εκτός αυτού, υπάρχει κάποιος να πει στους φιλάθλους τι θα απογίνουν τα λεφτά που έδωσαν για να αγοράσουν διαρκείας; Κε Κούγια θα επιστρέψεις στους επιχειρηματίες τα λεφτά που έδωσαν για να διαφημιστούν στο γήπεδο μέσω πινακίδας;
Πολλοί λένε πως "τελικά η Λαμία έπρεπε να πέσει για να σωθεί". Από αυτό το σημείο όμως μέχρι την ξεφτίλα του να μην υπάρξει ένας άνθρωπος της ΠΑΕ να στείλει στην ΕΠΑΕ ένα χαρτί απόσυρσης απ' το πρωτάθλημα πάει πολύ. Η σημερινή ντροπή -που αποτυπώνετε στις παρακάτω φωτογραφίες- πονάει και δεν φταίνε οι φίλαθλοι. Η σημερινή ντροπή πονάει και είναι όλη δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: