Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Πέντε πρώην προπονητές της Λαμίας σχολιάζουν...

Την έκπληξή τους και παράλληλα τη λύπη τους για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα της Λαμίας εκφράζουν με δηλώσεις τους στο "ΛΑΜΙΑΚΟ ΤΥΠΟ" πέντε άνθρωποι - προπονητές που υπηρέτησαν την ομάδα την τελευταία 5ετία. Από τη στιγμή που ξεκόλλησε από τα χωράφια της Δ΄ Εθνικής και ανέβηκε στην... επαγγελματική Γ΄ Εθνική μέχρι σήμερα που η Λαμία βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της 45χρονης ιστορίας της.

Πρόκειται για τον Διονύση Μπεσλίκα (τον μακροβιότερο προπονητή που κάθισε στον πάγκο της Λαμίας) που ανέβασε την ομάδα από τη Δ΄ Εθνική κι έμεινε κι 1,5 χρόνο περίπου στη Γ΄ (παραιτήθηκε 11 Οκτώβρη 2005), τον Κώστα Σταματίου που κάθησε δύο φορές στον πάγκο (φέτος και την περίοδο 2005-6, από 25/10/2005 μέχρι 20/3/2006), τον Βασίλη Ξανθόπουλο (επίσης την περίοδο 2005-6, από 22/3/2006 μέχρι τη λήξη της περιόδου), ο οποίος παλιότερα κάθησε και κάτω από τα δοκάρια της Λαμίας (τη δεκαετία του ‘80), το Νίκο Ζαλίκα (από την αρχή της περιόδου 2006-7 μέχρι 27/12/2006) και τον Ηλία Ράμμο (από 29/8/2007 μέχρι 26/11/2007).

Οι παραπάνω προπονητές που άφησαν τα δικά τους δείγματα γραφής στην ομάδα της Λαμίας και αγαπήθηκαν από τους φιλάθλους της πόλης, εξέφρασαν την ευχή έστω και την ύστατη στιγμή να καταφέρει η ομάδα να επιβιώσει στο πρωτάθλημα και να συνεχίσει να αγωνίζεται τόσο για την αξιοπρέπειά της όσο και για την περηφάνεια των φιλάθλων της.
Ας δούμε τι μας είπαν...

Διονύσης Μπεσλίκας: "Είναι άδικο γι’ αυτή την ομάδα, γι’ αυτή την πόλη να φτάνει σ’ αυτή την κατάντια. Η στεναχώρια μου είναι απερίγραπτη γιατί έμεινα στη Λαμία 27 μήνες και την αγάπησα όπως και το φίλαθλο κόσμο της.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν μερικοί στην πόλη που εκμεταλλεύονται την ομάδα με τον χειρότερο τρόπο.
Υπάρχουν όμως -κι ευτυχώς- πολλοί υγιείς που μπορούν να την αναλάβουν και να την οδηγήσουν στο δρόμο των επιτυχιών (π.χ. Σουρτζής, Ντουλάκης, Χαλβατζής, Γέμελος κ.ά.), με μεράκι και θέληση, αρκεί να τους αφήσουν.
Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η ομάδα για να προχωρήσει κι αυτούς πρέπει να στηρίξει η πόλη η οποία αξίζει να έχει ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία. Δεν της αξίζει η Γ΄ Εθνική.
Εύχομαι να πάψουν επιτέλους οι "τρικλοποδιές" που μπαίνουν από επιτήδειους και η Λαμία να βρει επιτέλους το δρόμο της.
Η ομάδα πρέπει να είναι χαρά για την πόλη κι όχι βάσανο!
Πριν μερικά χρόνια κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια με παιδιά από την πόλη και την γύρω περιοχή και καταφέραμε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε κι εγώ και οι διάδοχοί μου να διατηρήσει η ομάδα ένα σταθερό ρυθμό, αλλά δυστυχώς οι τρικλοποδιές κάποιων, που τους ξέρουν όλοι στη Λαμία, έφεραν στην ομάδα τα γνωστά προβλήματα.
Ας παρθούν επιτέλους σωστές αποφάσεις σ’ αυτή την πόλη, ανοίγοντας το δρόμο σε υγιείς ανθρώπους να ασχοληθούν με την ομάδα".

Βασίλης Ξανθόπουλος: "…Εύχομαι κατ’ αρχήν καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους τους Λαμιώτες.
Ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής είχα την τύχη να είμαι μέλος της ομάδας αυτής που εκπροσωπεί μια μεγάλη πόλη με αγάπη και δίψα για την ομάδα.
Μέσα απο την συμμετοχή στην ομάδα γνωρίστηκα, συνδέθηκα και απέκτησα πάρα πολλούς φίλους και ιδιαίτερη συμπάθεια για την ομάδα,η οποία έχει μεγάλη ιστορία και αξίζει το σεβασμό και την υποστήριξη όλων.
Γνώριζα οτι υπήρχαν πολλά προβλήματα τον τελευταίο καιρό,αλλά πάντα πίστευα οτι την τελευταία στιγμή θα δίνοταν κάποια λύση ώστε η ομάδα να μην αποχωρίσει απο το πρωτάθλημα.
Βλέποντας τα αθλητικά το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ένιωσα έκπληξη όταν είδα οτι η ομάδα δεν εμφανίστηκε να αγωνιστεί.
Το γεγονός οτι μια ομάδα σαν και αυτή της Λαμίας έχει αυτή την κατάληξη πρέπει να προβληματίζει όλους που ασχολήθηκαν με τα διοικητικά όσο και με τους φορείς (πολιτικοί, δήμαρχοι, νομάρχες), που δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά με την ομάδα στο βαθμό που έπρεπε.
Γι' αυτό και η Λαμία ακόμη και απο την εποχή που ήμουν ποδοσφαιριστής βρισκόταν (όπως ομολογούσαν και οι παλιοί παίκτες) στην κακομοιριά.
Δεν θέλω να φανώ βασιλικότερος του βασιλέως, θέλω όμως να προτείνω και να παροτρύνω όλους τους Λαμιώτες όσους μπορούν να συνδράμουν για την επόμενη μέρα της Λαμίας να το κάνουν γιατί είναι προσβολή για την πόλη, ομάδα που εκπροσωπεί τόσο λαό,να εγκαταλείπει το πρωτάθλημα.
Εύχομαι να βρεθεί η καλύτερη λύση για τη σωτηρία της ομάδας…"

Νίκος Ζαλίκας: "Πιστεύω ότι η ομάδα και η πόλη της Λαμίας δέχτηκαν ένα καίριο χτύπημα, σ’ ένα χρονικό σημείο που τίποτε δεν προδίκαζε κάτι τέτοιο.
Δυστυχώς η οικονομική δυσπραγία και οι κακοί χειρισμοί των προηγουμένων ετών οδήγησαν την ομάδα σε αδιέξοδα με αποτέλεσμα να φτάσει στη σημερινή οδυνηρή κατάσταση.
Είναι λυπηρό το 2009 το ποδόσφαιρο γενικά, αλλά και ειδικά της Λαμίας, να δέχεται τέτοια χτυπήματα που προκαλούν θλίψη.
Προσωπικά, αλλά και σαν άνθρωπος του χώρου, αισθάνομαι λύπη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση πολύ δε περισσότερο όταν θύμα αυτής είναι μια ομάδα την οποία υπηρέτησα με συνέπεια και σεβασμό σε δύσκολους καιρούς.
Θέλω να εκφράσω την ευχή να ομαλοποιηθεί τάχιστα η κατάσταση και να αποκατασταθεί το πληγωμένο γόητρο του περήφανου κόσμου της ομάδας και γενικότερα της πόλης".

Ηλίας Ράμμος: "...’Ηταν μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη για μένα το γεγονός της μη καθόδου της Λαμίας στο γήπεδο για να παίξει.
Μετά τις εξελίξεις του καλοκαιριού όλοι στην πόλη πίστευαν ακόμη και στην άνοδο, αφού οι φίλαθλοι είδαν πολλά πράγματα να συμβαίνουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Αυτό που βιώνει η ομάδα της Λαμίας τις τελευταίες ημέρες δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της. Αυτοί που είχαν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους έπρεπε να βρουν τις λύσεις ώστε η Λαμία τουλάχιστον να κατεβαίνει στο γήπεδο.
Ίσως να αιφνιδιάστηκαν από τις ενέργειες του κ. Κούγια, που πήρε μαζί του τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Έστω και τώρα όμως ας γίνει κάτι για την αξιοπρέπεια αυτής της ομάδας και αυτής της πόλης. Η Λαμία πρέπει να στηριχτεί κύρια στα δικά της παιδιά και να πλαισιωθεί από ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο. Να δημιουργηθούν τμήματα υποδομής, να υπάρξει οργάνωση και σωστή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Είμαι ιδιαίτερα στεναχωρημένος που η ομάδα δεν κατέβηκε να αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια. Κάνω έκκληση σε όλους όσοι είναι κοντά στην ομάδα, αλλά και στους φορείς της πόλης, να κάνουν κάτι ώστε η Λαμία τουλάχιστον να συνεχίσει να αγωνίζεται στο γήπεδο και να πάψει να δέχεται τέτοια βαριά προσβολή ένας ολόκληρος νομός..."

Κώστας Σταματίου: "Η τωρινή κατάσταση και εξέλιξη των πραγμάτων στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Λαμίας, σαφώς με λυπεί και με απογοητεύει, καθώς δεν περίμενα, στη χειρότερη των καταστάσεων, την ομάδα να φτάσει στα πρόθυρα της διάλυσης.
Έχω συνεργαστεί δύο φορές με την ΠΑΕ Λαμία, έκανα προπονητικά όνειρα, δέθηκα συναισθηματικά με τον κόσμο και αισθάνομαι πολύ άσχημα που η όμορφη ψευδαίσθηση που καλλιεργήσαμε όλοι μας το καλοκαίρι κατέληξε σε ποδοσφαιρικό εφιάλτη.
Η πόλη της Λαμίας έχει δυναμική, οι φίλαθλοι είναι υγιές κομμάτι της, αθλητικοί χώροι υπάρχουν, όμως για να μεγαλουργήσεις ποδοσφαιρικά χρειάζεται χρόνος, οργάνωση, υπομονή και χρήμα. Στοιχεία που λείπουν απ’ όλους τους εμπλεκόμενους στα ποδοσφαιρικά της πόλης.
Άποψή μου είναι ότι αν δεν υπάρξει συναίνεση στα διοικητικά, ο ποδοσφαιρικός κατήφορος θα συνεχιστεί.
Εύχομαι και ελπίζω η ομάδα της Λαμίας να δημιουργηθεί από την αρχή με σωστές βάσεις. Τον τρόπο ας τον βρουν οι ίδιοι που θα το τολμήσουν, γιατί είναι οδυνηρό μια τόσο ιστορική ομάδα να μην κατεβαίνει στο πρωτάθλημα".

από "Λαμιακό Τύπο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: